Közösségi élmény egyedül? – Az előadóművészet lehetőségei #miyONline

2020. június 12-én (pénteken) új fejezet kezdődik a Manage [it] Yourself életében, ugyanis elkezdjük az online térben való működésünket. A megszokott kerekasztal-beszélgetéseink mostantól a MOME Design- és művészetmenedzsment szakának Facebook oldalán is folytatódnak, ahol több héten keresztül rövid videóinterjúk formájában jelentkezünk egy adott témával kapcsolatban. Első eseményünk címe Közösségi élmény egyedül? – Az előadóművészet lehetőségei, ahol a járványhelyzet miatt kialakult nehézségekről fogunk beszélgetni négy résztvevővel, a helyzet által egyik leginkább érintett területről.

A járványhelyzet a Manage [it] Yourself működésére is hatással volt, hiszen a szokásos kerekasztal-beszélgetéseinket teljesen újra kellett pozícionálni. Azért, hogy a közvetlen, személyes kontaktus által senki ne legyen veszélyben, most egy új platformon próbálunk kapcsolatot teremteni és közvetíteni az művészek, szakemberek és érdeklődők között.

Az online megjelenés sok kérdést vetett fel, de egy olyan megjelenési formát kerestünk, ami ez után az időszak után is tovább élhet a személyes találkozások mellett is. Egy-egy témát feldolgozva külön-külön beszélgetünk az interjúalanyokkal, majd ezeket hetente megjelenő sorozatként rövid, 20 perces videók formájában tesszük közzé a design- és művészetmenedzsment szak Facebook oldalán.

Az első interjúsorozat az előadóművészet témakörét járja körül. Négy meghívottunk a terület különböző szegmenseibe ad betekintést és gondolkodtat a lehetőségekről, hatásokról és felmerülő kérdésekről. A június 12-én induló sorozat első vendége Lukács Levente, aki a MOME design- és művészetmenedzsment szakán végzős hallgató, emellett a Magyar Táncművészeti Egyetemen végzett és aktívan van jelen előadóművészként is ezen a területen. Vendégeink között szerepel Kocsis Máté, aki szintén a szakunkon végzett és több zenekarban is dobosként játszik. Beszélgetünk még Papp Évával, aki a Tünet Együttes társulat menedzsere, illetve a Ricsárdgír zenekar énekese. A zenében aztán Varga Veronika kalauzol tovább, aki a Zeneakadémia népi ének szakirányán tanult és a Babra zenekar tagja.

Érdemes tehát figyelemmel követni az elkövetkező hetekben a szakos Facebook oldalt, mert rengeteg új tartalommal és inspiráló gondolatokkal várjuk az érdeklődőket megújult formában.

Időpont: 2020. június 12. (péntek)-től hetente
Helyszín: MOME design- és művészetmenedzsment Facebook-oldal

A Manage [it] Yourself egy tematikus rendezvénysorozat a MOME design- és művészetmenedzsment mesterképzési szak szervezésében. A név a művészeti szféra egy aktuális folyamatára mutat rá; az eddig többnyire önmenedzselést végző hazai designerek kezdik felismerni, hogy szakemberre van szükségük a szakmai minőség és a jól szervezett, finanszírozható működés biztosítására.

Az együttműködés mibenlétét szeretnénk feltérképezni, kíváncsiak vagyunk, hogy milyen feladatokban igénylik/igényelnék menedzser segítségét a meghívott előadók. Minden alkalommal új tematikával jelentkezünk, amely módot ad arra, hogy bemutassuk a menedzsment lehetőségeit a design különböző területein, és egy adott művészeti ágazat két, eltérő gyakorlatot folytató képviselőjét hívjuk meg.

 

Publikálva: 2020-06-10 17:05:00