Elsőéves építészek sikere az indonéz Architecture Festival pályázaton

Elsőéves építész hallgatók értek el második helyezést az indonéziai Universitas Kristen Petra egyetem által rendezett pályázaton, amit Architecture Festival néven hirdettek meg. Az idei kiírás szerint olyan pályamunkákat vártak, amelyek a fiatal felnőttek lelki egészségét támogatják az építészet eszközrendszerét felhasználva, megteremtve a kikapcsolódás és relaxáció tereit. A pályázati követelmények között szerepelt az is, hogy a nevezőknek egy létező helyre kell tervezniük egy maximum kétemeletes épületet, aminek területe nem haladhatta meg a 600 négyzetmétert.

Ezeknek a követelményeknek felelt meg Füleky Dorka, Lipótzy Kristóf, Répás Janka és Veres Dóra Water Therapy című koncepcióterve. A díjazott pályamunka egy a BME campusára tervezett pavilon, amely egyrészt, építve a közösség erejére és az elidegenedettség leküzdésére, baráti beszélgetések helyszínéül szolgál; másrészt beemelve a víz jótékony hatását a mentális egyensúlyra, a centrumában egy vízeséssel operál, amely jellegzetes tükröződéseivel és fényjátékával a belső falakon megnyugtató atmoszférát teremt.

A versenyen nem ez volt az egyetlen sikeres pályázat: Lajcsik Dorottya, Monti Elvira és Nagy András 39 Blue Space című budapesti törökfürdő rekonstrukciós terve bejutott a legjobb 10 pályázat közé, illetve Balogh Enikő, Czigány Lilla, Szelevényi Oszkár és Wallner Gábor a mentális problémákra reflektáló, figyelemfelhívó és érzékenyítő tere, amelyet a Margitszigetre terveztek a legjobb 25 közé került. A korábbi években is sikeresek voltak a MOME építész hallgatói ezen a pályázaton, 2018-ban például Dresch Anna, Hegyi Fanni és Suriny Balázs melegedőhelye nyert második helyet, amelyet a Lukács-fürdőből a Dunába ömlő hévíz újrahasznosítására alapoztak.

   

 

Évfolyam: Építész BA1
Konzulensek: Börzsei Tamás, Vass-Eysen Áron
ARCHITECTURE FESTIVAL 2020

 

Publikálva: 2020-07-10 13:30:00