A jövő új útjai

Két és fél éves pályázati időszak zárul az egyetem életében. Az EFOP-3.4.4-16-2017-00030 számú projekt a MOME vezetésével, a Pannon Fejlesztési Alapítvány és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem részvételével létrehozott konzorcium 2020.07.10.-én tartotta hivatalos záró rendezvényét az A38 hajón.

A "Jövő új útjai a pályaválasztás és az autonóm autózás világában" című projekt, a pályázat több mint kétéves eredményeit összefoglaló könyv bemutatójával egybekötött záró eseményére a járványhelyzet kapcsán bevezetett korlátozások miatt szűk szakmai körben került sor.

Az általános és középiskolás korcsoportot megszólító projekt igyekezett a design eszköztárának segítségével minél több fiatal érdeklődését az MTMI (matematika, természettudomány, mérnöki, informatika) tárgyak irányába terelni. A pályázat keretében megvalósult workshopok, nyári táborok, vetélkedők, kurzusok kiemelt témája az autonóm (önvezető) autók világának megismertetése volt. Az egyetem célja, hogy minél több fiatal ismerkedjen meg az autózáshoz kapcsolódó iparágak egyre szélesedő spektrumával és reméli, hogy az elmúlt két éves periódus eredményei alapot adhatnak újfajta oktatási módszerek kidolgozásához.

Az EFOP-3.4.4-16-2017-00030 számú, a "Jövő új útjai a pályaválasztás és az autonóm autózás világában" című projektről szóló kiadvány a könyvtárban érhető el.

 

Publikálva: 2020-07-21 15:52:00