Elindult az első MOME DMM Alumni Mentorprogram

Menedzserképzés

2020. őszén a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem szakjai között elsőként a Design- és művészetmenedzsment mesterképzésen indult el az új kezdeményezés, melynek célja, hogy összekösse a korábban ugyanezen szakon végzetteket a jelenlegi hallgatókkal. A DMM Alumni Mentorprogramhoz tíz végzett csatlakozott, hogy szakmai tapasztalataik révén segítsék a mesteres hallgatókat, elsősorban a karriertervezéssel kapcsolatban felmerült kérdéseikben. 

A Design- és művészetmenedzsment szakon néhány éve végzett, a szakmájukban elhelyezkedett mentorok olyan különböző szakterületekről érkeztek, mint a vizuális kommunikáció, a zeneipar, a műtárgypiac, a művészetmenedzsment, a rendezvényszervezés vagy a színház. A közel teljes tanévet lefedő Alumni Mentorprogram során mentor-mentorált párokban dolgoznak a programban résztvevők. A hallgatók érdeklődési köre, motivációi, valamint a mentorok szakmai tapasztalatai szerint kerültek kialakításra a párosítások. 

„Olyan emberekkel szeretnék együttműködni, akik az általam elképzelt jövőképemet nemcsak megerősítenék, hanem segítenének megtervezni az oda vezető utat.” – jegyezte meg egy, a programban résztvevő hallgató a jelentkezéskor. „Nagyon fontosnak találom ezt a programot és örülök, hogy olyan szakra járhatok, ahol el tudott indulni egy ilyen kezdeményezés.” – tette hozzá egy másik mentorált. 

A programra való hallgatói igényt a túljelentkezés is visszaigazolta. Az első évben tíz mentoráltnak nyílik lehetősége kapcsolathálója bővítésére, a különböző karrierutakba való bepillantásra, hogy így még reálisabb képet kapjon a diplomaszerzést követő lehetőségekről. 

A DMM Alumni Mentorprogram a szak vezetésének (Ébli Gábor és German Kinga) támogatásával, Bodnár Tekla MOME doktoranda kezdeményezésére és teljes körű szervezésében jött létre. A hazai és nemzetközi jó gyakorlatok, a szervező korábbi szakmai tapasztalatai és a szak egyedi jellemzői hívták életre a hagyományteremtőnek szánt programot.

 

Publikálva: 2020-10-09 10:15:00

Hírek