MOME IK Alumni sorozat | Petró Panni

A MOME Innovációs Központ (MOME IK) az itt dolgozó MOME alumnik és munkájuk bemutatásán keresztül ad betekintést az IK-n belül folyó munkafolyamatokba, és mutat fel egy-egy potenciális karrierlehetőséget azon MOME-s diákok számára, akik az alma materben képzelik el diploma utáni karrierjüket. E sorozat célja, hogy az akadémiai dolgozók és egyetemi hallgatók számára is közelebb hozza az IK szervezetét, bemutassa az IK-n belül folyó munkát.

A sorozat első interjúalanya Petró Panni, aki a MOME IK Kreatív Stratégiai HUB kutatója, 2019-ben végzett Tervezőgrafika MA szakon és 2020-ban abszolvált Design- és vizuálisművészet tanár MA szakon. Panni kutatói munkája mellett grafikai és kreatív ötleteivel segíti az IK social media kommunikációját.

Milyen szakon végeztél?

Tervezőgrafika MA, design- és vizuálisművészet MA, ahol jelenleg a szakdolgozatomat írom, abszolvált hallgatóként.

Melyik volt a kedvenc kurzusod?

Az összes! Nagyon különböző területekbe és gondolkodásmódba adtak betekintést, ami nagyon feltöltött. Talán az integrált (később K+F+I) kurzusok, ahol sok más szakos hallgató és új diszciplínák találkoztak. 

Hogyan kapcsolódtál be az IK munkájába?

Tavasszal csatlakoztam a csapathoz, még aktív hallgatóként.

Milyen munkakörben dolgozol az IK-n belül?

Service designerként és grafikusként, kreatívként dolgozom.

Milyen projektekben/feladatokban tudod hasznosítani az egyetemi éveid alatt megszerzett tudást?

Szerencsére az önálló és csapatmunkák során beleláttam számos kreatív folyamatba a különböző intézetek kurzusain, ami praktikus, ha egy folyamat közben kell felvenni a fonalat. A képzés holisztikus megközelítése segít a kutatási-szintetizálási, koncepcióalkotási és kivitelezési fázisokban is.

Milyen előnyökkel/hátrányokkal jár, hogy azokkal dolgozol együtt, akik korábban a tanáraid/mentoraid vagy diáktársaid voltak?

Rengeteg minden ismerős, a szimpatikus közösségtől a mentalitáson át a munkafolyamatokig. Üdítő és megunhatatlan. Otthon érzem magam, a legjobb értelemben, egy nyelvet beszélünk. Jó élmény továbbá ismerősként megérkezni valahová, és közösséget alkotni sok példaképpel, megtisztelő.

A projektek, amelyekben az egyetemi éveid alatt részt vettél, mennyire készítettek fel azokra a projektekre, amelyeken most dolgozol? Miben hasonlít, miben különbözik a kettő?

Abban hasonlít, hogy ugyanazt lehet képviselni a kreatív folyamatban, mint bármikor korábban, és ugyanolyan stimuláló impulzusokkal találkozik az ember. Sok a csillogó szempár és mindig kiváncsian várjuk egy-egy hub újabb projektjének megszületését. Abban különbözik, hogy immár szélesebb közönség és valódi piaci helyzetek, ami felé csatornázódnak a kreatív energiák. Az újításnak szerencsére tág terepe van itt, minden projektötlet érvényes lehet, ami a design és innováció területén releváns.

Egy jótanács a kreatívipari élethez:

Azt hiszem, a kreatív munkába bárhonnan be lehet építeni tapasztalatot, így a kíváncsiság, nyitottság, játékosság, ami segíthet összekötni egymástól távolinak látszó gondolatokat.

A sorozat következő része(i):
Gelley Márk

 

Publikálva: 2020-10-22 08:04:00