Budavári legendák – szabadtéri fotókiállítás

Fotográfia

A Budai Vár Magyarország egyik legjelentősebb történeti-kulturális központja, mely sokkal több turistacsalogató látnivalók gyűjtőhelyénél. Egy zsibongó, élő városrész burjánzik a turisztikai látványosságok súlya alatt, melynek karakterét a benne élő, hozzá kötődő emberek és emberi sorsok adják. A Várnegyedet az itt lakók és dolgozók teszik élő városrésszé, emlékeiknek és történeteiknek köszönhetően vastag falak és keskeny kis utcák tárják fel titkaikat, hogy beavassák a látogatókat a Budai Vár szinte  ismeretlen életébe.

A fotókiállítás célja bemutatni, hogy a hétköznapi emberek számára mit jelent egy kiemelt turisztikai látványosság területén élni a mindennapokban, milyen a Budai Vár és az azzal kapcsolatban álló emberek viszonya.

A Várkapitányság Nonprofit Zrt. és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem összefogása nyomán érdekes emberek segítségével, különleges élettörténeteken keresztül mutatjuk be a budai Vár eddig talán rejtett oldalát. A kiállított fotókat a MOME Fotográfia műhely jelenlegi és volt hallgatói készítették.

Projektvezetők:
Máté Gábor DLA, BA szakvezető, egyetemi docens
Kudász Gábor Arion DLA, MA szakvezető, egyetemi docens
Szalontai Ábel DLA, intézetigazgató, habil.egyetemi docens 

Fotósok:
Ekler Artúr
Gajewszky Anna
Rédling Hanna és Mór Rebeka 
Sivák Zsófia
Tóth Tamás Richárd

Helyszín: Várkert Bazár, Déli Panoráma Terasz
Időpont: 2020. 09. 24. – 2020. 11. 15.

Publikálva: 2020-10-26 10:54:00

Hírek