MOME IK Alumni sorozat | Gelley Márk

A MOME Innovációs Központban (MOME IK) dolgozó MOME alumnik és munkájuk bemutatásán keresztül szeretnénk betekintést adni az IK-n belül folyó munkafolyamatokba és felmutatni egy-egy potenciális karrierlehetőséget azon MOME-s diákok számára, akik az alma materben képzelik el diploma utáni karrierjüket. Ezen a héten Gelley Márkkal beszélgettünk, aki az IK-s munkája mellett az egyetem BA Tervezőgrafika szakán tanul. 

Melyik a kedvenc szakterületed? Van olyan, amivel itt találkoztál, és megtetszett?

Elsősorban a grafika vizuális identitást segítő területei hoznak lázba. Az arculattervezés, vagy egy már meglévő brand frissítése, illetve ezek folytatólagos vizuális támogatása mondhatók a kedvenc munkaköreimnek.

Hogyan kapcsolódtál be az IK munkájába/milyen munkakörben dolgozol?

Grafikai szakmai tudásommal kutatói pozícióban az IK szervezeti és projekt kommunikációját segítem. Munkám egyik fontos célja, hogy az IK által szervezett, lebonyolított projekteknek az egyetem arculatába illeszkedő megjelenése legyen, a mai vizuális elvárásoknak megfelelve segítse azok sikerességét. 

Hogyan tudod beépíteni a hallgatóként megszerzett tudást a jelenlegi munkádba?

MOME-s tanulmányaim alatt volt lehetőségem elsajátítani az egyetem vizuális nyelvezetét. Szerencsére ez nem jelentette azt, hogy az egyetem előtti tudásom csorbát szenvedett volna, ellenkezőleg arra építve tudtam a tanáraim által átadott tudással tovább építkezni. 

Milyen érzés egyszerre két szerepben is jelen lenni a MOME-n?

Mivel egyetemi tanulmányaimat is piaci vállalkozóként kezdtem, és lehetőségem nyílt egyetemi projektben is részt venni, hozzászoktam ennek a kettősségnek az elfogadásához és ahhoz, hogy az elvárásoknak minden fronton megfelelve tudjam végezni a mindennapi munkámat..

Egy jó tanács a hallgatóknak a fejlődéshez:

Legyetek ti is bevállalósak, merjünk vállalkozni, egyről kettőre lépni. Lehet "nyünnyögni" - mondván, hogy ez milyen rossz, meg azt milyen jó lenne megcsinálni - de, ha nem teszünk konkrét lépéseket, az élet adta lehetőségekkel való küzdelemben, nem jutunk előre. És ne feledjük, csak az tud hibázni, aki csinál valamit. ;)

+1 Melyik a kedvenc helyed a campuson és miért?

A Covid előtt a BASE épülete volt a kedvenc helyem. A beköltözést követő első fél évben az épület közepén végighúzódó közösségi tér (lépcsőház, konyhák) megtelt egy közösséggel. Élmény volt odamenni esténként bulizni, délutánonként filmet nézni, társasozni és nem utolsó sorban napközben dolgozni is. Szívből remélem minél hamarabb visszatér a "normális" szociális élet a MOME-ra!

A sorozat további része(i):
Petró Panni

Publikálva: 2020-11-03 11:05:00