Pályázat a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Innovációs Központ igazgatói pozíciójára

A MOME campusának talán legimpozánsabb eleme az Innovációs Központ hófehér épülete. A jövőben ennek a szervezeti egységnek lesz feladata, hogy gondozza és szaporítsa az egyetem üzleti partnerségeit. Eközben ugyanúgy fontos, hogy a MOME Innovációs Központ ne csak az üzleti szereplőknek legyen hasznos, hanem az egyetem diákjainak és oktatóinak is. 

Ezért kivételes, agilis és dinamikus szakembert keresünk az élére, aki érti a kreatíviparban összpontosuló energiák multiplikátorszerű működését és le tudja fordítani azokat akadémiailag, gazdaságilag és társadalmilag értékelhető és hosszú távon fenntartható szinergiákká. 

A közeljövő nagy sikertörténetei a dizájn, a technológia és az üzlet határterületein jönnek létre. Ha úgy érzi, hogy szeretne aktív és meghatározó résztvevője lenni a MOME összetett, kreatív transzformációjának, várjuk jelentkezését.        

Fülöp József                                                   
rektor                                                              
Moholy-Nagy Művészeti Egyetem                       

Böszörményi-Nagy Gergely
kuratóriumi elnök
Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány

 

MOME 2020

A 140 éves Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tevékenységét alapításától fogva a kiválóság mércéjéhez igazította. Munkáját az alkotói energiák társadalmi igényekkel, technológiai lehetőségekkel, gazdasági és környezeti adottságokkal való találkozása jellemzi. 

Az oktatás, alkotás, kutatás, az innováció és a technológia összehangolása speciális kreatívipari ökoszisztéma működtetésére nyújt lehetőséget. A MOME nyitott egyetem, ahol együtt gondolkodunk és tevékenykedünk társadalmi szerepet vállaló civil kezdeményezésekkel, az állam és az önkormányzatok képviselőivel, a piac szereplőivel. Mindeközben erős szakmai és emberi közösséget alkotunk, mely hazánk, s tágabb, nemzetközi környezetünknek is meghatározó szereplője kíván lenni. A MOME három pillérre épülő egyetem, ezek az Akadémia, a Technológiai Park és az Innovációs Központ.

2019 szeptemberében készült el az elmúlt évek egyik legnagyobb hazai egyetemi fejlesztése, a MOME új campusa. A kormány beruházásban épült kreatívipari tudáspark 23 000 négyzetméternyi épületet és 15 000 négyzetméternyi közparkot foglal magában, bruttó 21,4  milliárd forint értékben.

A „Fokozatváltás a felsőoktatásban” stratégia keretében a Moholy- Nagy Művészeti Egyetem 2020. augusztus 1-től alapítványi fenntartású intézményként működik. Fenntartója a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány. 

A modellváltás folyamatának célja egy olyan működési modell kialakítása, amelyben az Egyetem saját felelősséget vállalva, önállóan alkotva, fenntartható gazdálkodással képessé válik a nemzetközi versenyben való eredményes helytállásra is. 

Az új finanszírozási forma lehetővé kell, hogy tegye az intézmény rugalmasabb működését, gyorsabb reagálási képességét a környezet, a társadalom a nemzetközi elvárások igényeire.

 

INNOVÁCIÓS KÖZPONT

Az Innovációs Központ (IK) igazgatója felelős – a szakmai, üzletfejlesztési és operatív igazgatóhelyettesek támogatásával – a szervezet szakmai és gazdasági koordinációjáért. Az IK az egyetem kutatásért, fejlesztésért, innovációért és tudástranszferért felelős pillére. Célja a design eszköztárának felhasználásával új tudás létrehozása, azon alapuló termékek és szolgáltatások fejlesztése.

Az IK részletes belső (az Egyetem polgárainak, hallgatóinak és oktatóinak szóló) és külső (piaci, közszolgálati és nonprofit partnereknek szóló) értékajánlatát jelenleg fejlesztjük. Az IK új vezetőjére a fejlesztőmunkában is intenzíven számítunk.

 

A teljes pályázati kiírás itt olvasható.

 

Fotó kredit: Szalai Alexandra

Publikálva: 2020-11-13 06:36:00