MOME Fotográfia Kérdések és Válaszok: Bemutatkoznak hallgatóink | 2. rész

Fotográfia

A MOME Fotográfia szak induló sorozatában hallgatóink mutatkoznak be. Másodikként Hevesi-Szabó Lujzát ismerhetitek meg. A diplomamunkáját közel egy éve fejlesztő MA másodéves hallgatónk most a szakdolgozatírás szünetében válaszolt.

 

Miért a MOME-ra jelentkeztél?

A művészeti szakközépiskola vége felé logikus döntésnek tűnt, hogy a szakirányban maradjak és több diák került tőlünk az egyetemre. Minden évben volt öregdiák találkozó és rengeteget hallottunk az oktatásról és a lehetőségekről, amiket az egyetem nyújt. Bíztattak minket, hogy mindenképpen próbáljuk meg, így kézenfekvő volt a jelentkezés.

Mit szeretsz legjobban a MOME-s tanulmányaidban?

Az új nézőpontokat. Átfogó és sokoldalú megközelítésekkel találkozunk akár egyetlen problémán belül. Segít, hogy ne ragadjunk bele egyetlen megközelítésbe és minél komplexebben vizsgájuk meg a felvetett kérdéseket.

Mi volt a legjobb MOME-s élményed?

A diplomafolyamat a BA képzés végén. Sokat kellett dolgozni, de jó volt látni ahogy létrehozunk egy komplex alkotást és dolgozatot.

Mi volt a legrosszabb MOME-s élményed?

Volt egy féléves tervezés amikor sehogy nem akart összejönni a projekt. Nem sikerültek a képek, nem volt jó a téma és tehetetlennek éreztem magam. Nyilván ez hosszútávon segített mert rájöttem, hogy teljes irányváltásra van szükség, de akkor nagyon megviselt.

Miről szól a diplomaprojekted?

Jelenleg Magyarország vizuális megjelenítésével foglalkozom, egy átfogó kordokumentummal a vidéki magyar valóságról.

Mit szeretnél csinálni az egyetem elvégzése után?

Újságnál szeretnék dolgozni, mert az áll legközelebb a saját munkafelfogásomhoz. Folyamatosan kell az új impulzus és szeretném folytatni a saját egyéni projektjeimet is.

Ki a példaképed?

Nincs példaképem, nagyon sok alkotót nézek és kiemelem a számomra hasznos dolgokat, de inkább hozzáállásbeli átemelés ez mintsem képi. Nehéz ma valami sosem látottat létrehozni, ezért igyekszem a megoldásokat úgy elkészíteni, hogy azt hangsúlyozzam, ami az én esetemben egyedi.

Most mi érdekel leginkább a világban?

A vizuális manipuláció elég erős jelenség napjainkban olyannyira, hogy gyakran nem is vesszük észre hogy a hatása alá kerültünk. Ezek a képi megoldások elég izgalmasak szerintem.

Számodra mi a siker?

Nem hiszek a sikerben, éppen aktuális trendek vannak és jókor kell jó helyen a megfelelő témát megtalálni. Talán utólag visszatekintve lehet valamit sikeresnek nevezni.

Hol követhetjük a munkáidat?

Instagramon Béhance-en

 

Publikálva: 2020-11-18 22:51:00

Hírek