MOME Fotográfia Kérdések és Válaszok: Bemutatkoznak hallgatóink | 4. rész

Fotográfia

Hallgatóink tíz villámkérdésre válaszolnak MOME tanulmányaikról. A felvidéki Tóth Emese BA hallgatónk képeivel nemrég a Fiatal Fotóművészek Stúdiója új tagjait bemutató COWORKING című kiállításon találkozhattatok. Jelenleg a City University of Hong Kong cserediákja. 

 

Miért a MOME-ra jelentkeztél? 

Szerettem volna Budapesten élni és a számomra fontos emberek is ott tervezték a folytatást. Az csak jókora mázli, hogy a legszínvonalasabb művészeti egyetemet is itt találtam.

Mit szeretsz legjobban a MOME-s tanulmányaidban? 

Egyetemi éveim elején örültem, hogy a fotográfia és a művészetek terén jártas emberekkel tudtam találkozni, beszélgetni, ami a mai napig nagyon fontos számomra és rengeteg tapasztalatot ad. Szerintem ez majdnem olyan fontos, mint maga az oktatás. A tanárokkal való közvetlen kapcsolat is nagyon hozzátesz az élményhez.

Mi volt a legjobb MOME-s élményed? 

Ha az osztálytársaság lehet legjobb élmény, akkor én azt emelném ki!

Mi volt a legrosszabb élményed a MOME-n? 

Akkor nem élveztem túlságosan, viszont visszagondolva mégis jó élmény volt az osztályommal vizsgázni egy-egy tantárgyból és közösen, néha nagy kínok közt, de sikeresen abszolválni azokat. Ugyanígy volt minden kipakoláskor is….

Miről szólt a 2020 tavaszi projekted? 

Örökölt sorsokról, gyerekkori emlékekről, családtagjaink által megélt traumákról s azok feldolgozásáról, jelen személyiségünkre való hatásairól. Saját gyerekkoromhoz fűződő történeteimet elevenítettem föl és kerestem összefüggéseket azok és a mostani énem között. 

Mit szeretnél csinálni az egyetem elvégzése után? 

A BA képzés elvégzése után szeretném folytatni fotográfiai tanulmányaimat. Szeretnék kalandok részese lenni, utazni, külföldi tapasztalatokat szerezni s minél több nemzetnek megismerni a művészetét, ezekből meríteni és beépíteni önálló projektjeimbe. Ezenfelül szeretném fiatalabbakkal is megismertetni a fotográfiát.

Ki a példaképed?

Nincs konkrét példaképem. Rajongok a távol-keleti művészetért, de ugyanúgy a kortárs magyarért is. Minél több mindenkit ismer az ember, minél jártasabb a saját szakterületén, annál jobb. 

Most mi érdekel leginkább a világban?

Az egyetemes bizonytalanság végetértére várok, s arra, hogy hogyan fogjuk ezt a rengeteg mindent, ami a nyakunkon szárad, megúszni. Sokat gondolok a családomra s a következő generációra, arra, hogy mit s hogyan hagyunk itt nekik, arra, hogy mit tud az ember tenni a jövőért, mennyit számít 1000 ember igyekezete 1 millió másik ember hanyagsága mellett.

Számodra mi a siker?

Amikor a nagy tervek, a sok munka és igyekezet után boldog vagy és élvezed azt, amibe kerültél. S ha ezt úgy érted el, hogy senkinek nem ártottál, netán még örömet is okoztál és segítettél, az még nagyobb siker.

Hol láthatjuk a munkáidat?

Béhance-en | Az FFS oldalán | Instagramon

 

Publikálva: 2020-11-18 23:10:00

Hírek