MOME Fotográfia Kérdések és Válaszok: Bemutatkoznak hallgatóink | 5. rész

Fotográfia

Hallgatóink tíz villámkérdésre válaszolnak MOME tanulmányaikról. Novák Dorottya idén a COVID19 miatt online védésen fejezte be tanulmányait a BA Fotográfia szakon és sikerrel felvételizett az MA-ba. Nyáron többek között az ő elszántságának és szervezőtehetségének köszönhetően mutatkozott be a végzős BA fotós évfolyam az UrbanLights köztéri citylight kiállításon. 

 

Miért a MOME-ra jelentkeztél?

Amikor vizsgáztam a Kisképző esti OKJ-s fotós képzésén, kötelező volt megcsinálni az akkori MOME felvételi feladatot is. Szóval úgy döntöttem elküldöm a jelentkezésem, hisz nincs veszíteni valóm.

Mit szeretsz legjobban a MOME-s tanulmányaidban?

Szeretem, hogy őszintén lehet véleményt megosztani másokkal és a tanáraink egyenrangú félként foglalkoznak velünk.

Mi volt a legjobb MOME-s élményed?

Egyértelműen a média stúdiumok. Nagyon klassz volt csapatban dolgozni más szakokon levőkkel.

Mi volt a legrosszabb MOME-s élményed?

Az, hogy online kellett diplomáznom. Ez még hagyján, de külön diplomaosztót sem tartottak nekünk. Rengetegen postán kapták meg a diplomájukat. Én a tanulmányi hivatalban vettem át.

Miről szólt a 2020 tavaszi projekted?

Gyerekkori traumáim feldolgozásával másokat szeretnék buzdítani a saját lelki problémáik tovább halmozása helyett a szembenézésére.

Mit szeretnél csinálni az egyetem elvégzése után?

Számomra a közösség és a csapatmunka elengedhetetlen, ezért nagyon szeretnék egy kreatív ügynökségben dolgozni. Emelett saját alkotói tevékenységemet folytatni. Továbbá gondolkodom egy saját cégen, amiben több fotós alkotó dolgozik együtt.

Ki a példaképed?

Nincs példaképem. Különböző helyekről informálódom, igyekszem levonni a tanulságokat a saját munkámból és mások megoldásaiból, majd abból gyúrni valamit, ami segít nekem irányt mutatni az életben.

Számodra mi a siker?

Úgy gondolom a siker egy olyan szó, amibe mindenki túl sok dolgot lát bele különbözőféleképpen. A siker egy léc, amit mindenki olyan magasra tesz fel magának, hogy ne tudja megugrani. Engem a rövid távú célok motiválnak.

Hol találkozhatunk a munkáiddal? 

Béhance-en.

 

 

Publikálva: 2020-11-18 23:26:00

Hírek