MOME IK Alumni sorozat | Weiszer Márk

A MOME Innovációs Központban (MOME IK) dolgozó MOME alumni és munkájuk bemutatásán keresztül szeretnénk betekintést adni az IK-n belül folyó munkafolyamatokba és felmutatni egy-egy potenciális karrierlehetőséget azon MOME-s diákok számára, akik az alma materben képzelik el diploma utáni karrierjüket.

Ezen a héten Weiszer Márkkal beszélgettünk, aki az IK-s munkája mellett az egyetem Tervezőgrafika BA képzésén utolsó éves hallgató.

Melyik a kedvenc szakterületed? Van olyan, amivel itt találkoztál, és megtetszett? 

Betűtervezéssel, mozgó grafikák és vizuális rendszerek tervezésével szeretek leginkább foglalkozni. Ehhez csatlakozott a social design, melynek tematikájával az egyetemen ismerkedtem meg mélyebben.

Hogyan kapcsolódtál be az IK munkájába/milyen munkakörben dolgozol?

Grafikusként és oktatóként vagyok jelen. Kutatók és projektek vizuális anyagának összefogásában, megalkotásban segítek.

Hogyan tudod beépíteni a hallgatóként megszerzett tudást a jelenlegi munkádba?

Az egyetemi projektek kapcsán, és a jelenlegi munkakörömben is sokat építünk egymás véleményére és a csapatmunkára. Ez utóbbi egy olyan készség, melynek az elsajátítása már az iskolai feladatok megoldásánál is nagy szerepet kapott.

Milyen érzés egyszerre két szerepben is jelen lenni a MOME-n?

Jó érzéssel tölt el, hogy az egyetem mer és tud támaszkodni a saját maga által képzett szakemberekre. Szerintem rövid-, és hosszú távon is nagy perspektíva van ebben mindkét fél számára.

Egy jó tanács a hallgatóknak a fejlődéshez:

Merjétek keresni azokat a tervezőket akik inspirálnak benneteket! Sokszor pozitívan csalódtam abban, mennyire nyitott a hazai alkotó közeg és milyen segítőkészen állnak a mukájuk iránt érdelődőkhöz.

+1: Melyik a kedvenc helyed a campuson és miért?

A MOME könyvtár, mivel ez a legotthonosabb része a campusnak.

Publikálva: 2021-01-31 11:50:00