Előrelátó: Mozaikok a jövőből | A MOME és a Klasszik Rádió sorozatának befejező részei

December 2-án indult, négyrészes sorozat keretében a MOME munkatársai, doktoranduszai és diákjai mesélnek a jövőről, a jövő kihívásairól a Klasszik Rádió műsorán. Az első epizódban Bakk Ágnes beszélt a jövőkutatásról, a második részben Szabó Éva beszélgetett az étkezés jövőjéről, a legfrissebb adásban pedig Schneider Ákos, a MOME Elméleti Intézetének oktatója gondolkodik az emberi test jövőjéről. A sorozat befejező részeiben Bakk Ágnes témája a közösségi hálózatok jövőjét, Nagy Ágoston pedig a művészeti alkotások és mesterséges intelligencia viszonyát vizsgálja.

A sorozatról

A pandémia hosszú idő óta az emberiség első közös globális élménye. Mediatizáltáságát tekintve talán az első. Nem csak nézzük mások életét, hanem éljünk e helyzetben mindannyian együtt. Már tapasztaljuk, hogy mindent átalakít az életünkben, olykor viharos sebességgel. Olyan érézésünk van, mintha felgyorsulnának a "jövőbe vivő" folyamatok. Épp ezért, a Klasszik Reggeliben, a Klasszik rádió 92.1 reggeli kulturális ébresztőjében megpróbálunk tudatosan eszmélni abban a kérdésben, hogy mit hoz a jövő? Az Előrelátáshoz tudományos szakemberek segítségét kérjük egy olyan szellemi műhelyből, amely folyamatosan kerülnek ki élvonalbeli szakemberek. A 10 perces beszélgetések szerdánként reggel 8-9 között kerültek adásba az alábbiak szerint.

Témák

December 2. | A jövőkutatás múltja, jelenje és jövője: Bakk Ágnes (MOME IK, MOME doktoranda)
December 9. | Az étkezés jövője: Szabó Éva (Grafika MA)
Január 13. | Az emberi test jövője, transzhumanizmus: Schneider Ákos (MOME doktorjelölt, Elméleti Intézet)
Befejező adások | Január 20. A közösségi hálózatok jövője: Bakk Ágnes (MOME IK, MOME doktoranda) | Január 27. Mit hoz a művészeti alkotások tekintetében a mesterséges intelligencia? Nagy Ágoston (MOME IK Kreatív Technológiai Hub kutatásvezető)

Publikálva: 2021-02-04 08:28:00