Eredményhirdetés | MOME Movement pályázat a nonprofit szervezetek vizuális kommunikációjáért

Tervezőgrafika

Megszülettek a  2021-es MOME Movement 3.0 arculati pályázat eredményei: idén hetven  szervezet pályázott a nonprofit szervezetek számára arculatot tervező programra, közülük hat kap új arculatot. A hallgatói kezdeményezésként létrejött, és idén harmadik alkalommal megrendezett kurzus eredményhirdetését a MOME Grafika estjén rögzített videó második feléből ismerhetjük meg. Minden csapat bemutatja, milyen szempontok mentén alakította ki a nyertes szervezeteknek tervezett új  imidzset.

A 2021-ben új arculatot kapó szervezetek

A Napfogyatkozás Egyesület, akik gyászfeldolgozással foglalkoznak,
az Önismereti Filmes Műhely (ÖFM), 
az Oltalom Idősek Otthona, 
a Heti Betevő Egyesület, akik ingyenes étkezéssel segítik a rászorulókat, 
a Nyílj meg! Autizmussal Élőkért Alapítvány,
az Alapítvány Alsómocsoládért.

1. csapat: Szentkirályi Dóra, Sümegi Borsa Benedek, Huszár Zsanett
(a Napfogyatkozás Egyesület új arculata)

2. csapat: Székely Zsófi, Maróti Márk, Őze Sándor 
(az Önismereti Filmes Műhely új arculata)

3. csapat: Kubinyi Eszter, Varga Nikoletta, Sógor Abigél
(az Oltalom Idősek Otthona új arculata)

4. csapat: Gelley Márk Levente, Nagy András
(a Heti Betevő Egyesület új arculata)

5. csapat: Lantos Réka, Nguyen Nancy, Gáspár Sára
(a Nyílj meg! Autizmussal Élőkért Alapítvány új arculata)

6. csapat: Bak Vivien Réka, Mélyi Márti
(az Alapítvány Alsómocsoládért új arculata)

 

 

A MOME Movement pályázat a 2018-as Tervezőgrafika BA1 csoport közös projektjeként indult, amit közösségépítési szándékkal hoztak létre. 2020-ban a projekt új fázisba ért: az önszerveződő csoportból alakult kezdeményezést az egyetem Schmidt Andrea, az Elméleti Intézet tanára és Vargha Balázs, a Tervezőgrafika MA szak vezetője segítségével befogadta. Ennek eredményeként ma már a tantervben szereplő, általuk vezetett kurzus formájában érhető el a MOME-s hallgatók számára. A Movement így 2020-ban már interdiszciplináris együttműködéseknek is utat nyitott: a tervezőgrafikus hallgatók mellett jelen vannak animációs, média design, designmenedzser és designkultúra szakos hallgatók is. 

“Ez egy kiváló alkalom arra, hogy a tervező szakos hallgatók életszerű szituációban bizonyíthassák szakmai tudásukat, ugyanakkor az alapítványok képviselői is megtanulják, hogyan és miképp érdemes együttműködniük egy vagy több grafikussal. A MOME Movement azon túl, hogy segít, közvetíti a grafikus szakma hozzáadott értékét, tehát edukál is: felnyitja a hétköznapi felhasználó szemét azzal kapcsolatosan, miért is fontos, hogy vizuális formában is egységes legyen a szervezet kommunikációja.”- fejtette ki egy korábban, a Hype and Hypernek adott interjúban Weiszer Márk, a MOME Movement projektvezetője és társalapítója. 

 

 

Publikálva: 2021-04-17 14:48:00

Hírek