A Moholymotion Argentínában versenyzik ősszel

Animáció

Újabb fesztiválra jutott be a Moholymotion animációs kisfilm, ezúttal az argentin ANIMA – Córdoba International Animation Festivalra, ahol októberben vetítik.

Az ANIMA – Córdoba International Animation Festival szakmai és kulturális esemény, 2001 óta minden páratlan évben megrendezik. Az ANIMA Argentína Latin-Amerika egyik legrangosabb animációs eseménye, melyen kifejezetten az animációk művészi és technológiai dimenzióit értékelik. Büszkék vagyunk arra, hogy Annecy, a Supertoon, a KAFF és a Magyar Mozgókép Díj jelölés után itt folytatódik a Moholymotion kisfilm sikeres fesztiválkörútja.

Egyetemünk névadója, Moholy-Nagy László születésének 125. évfordulójára a Moholy-Nagy 125 eseménysorozat részeként készült el, és a világhírű magyar alkotó életútját mutatja be 125 másodpercben a Moholymotion című kisfilm. A filmet a MOME alumni alkotócsoport, a Hen animációs stúdió - Darabos Éva, Kádár Melinda, Mákó Bori, Korcsok Lili - készítette, producerei Fülöp József, dr. Kollarik Tamás voltak. Kreatív producerként, forgatókönyvíróként dr. Vincze Zsuzsanna és Szabó Viktória jegyzik a projektet. A koncepciót a MOME közösség Falvai Györgyi és Csányi Dóra vezetésével tervezte, fejlesztette.

 

Publikálva: 2021-08-14 18:03:00

Hírek