MOME Fotográfia frissdiplomás siker

Fotográfia

A Paris College of Art szervezésében megrendezett "Blurring the lines" nemzetközi fotográfiai díjat egy 2021-ben diplomázott Fotográfia szakos hallgatónk, Cora Sun Yuting nyerte el. Gajewszky Anna döntős lett, Hevesi-Szabó Lujza különdíjat kapott.

A Blurring the lines célja, hogy népszerűsítse a hallgatók diplomamunkáit, kutatómunkáját, nemzetközi láthatóságot biztosítson, és hozzájáruljon az egyetemek közötti párbeszédhez. Az idei díj vendégkurátora Amak Mahmoodian, iráni születésű, de az Egyesült Királyságban élő fotográfus, aki főként az otthon, az identitás, a száműzetés, emigráció kérdéseire fókuszál munkásságában.

A "Blurring the lines" Velencében a Velencei Képzőművészeti Biennáléval párhuzamosan a European Cultural Centre-ben mutat be kiállítást. 

A kiválasztott képek hat kategóriában a képalkotás különböző módjait mutatják, a díj elnevezése pedig utalás a digitalizáció és az utómunka közti határokra, a különböző vizuális nyelvek közötti összemosódásra, a technológia és az új és régi kifejezési formák közötti kapcsolatra utal. Az idei díjra 71 magas színvonalú munkával jelentkeztek 39 fotó iskolából, intézményből, közülük került ki a három nyertes, és a tizennégy különdíjas alkotó.

A teljes hír itt elérhető

Publikálva: 2021-12-13 10:21:00

Hírek