Invented in Hungary | Magyar innovációk egykor és ma

Animációs filmben mutatja be a magyar innovációkat a Külgazdasági és Külügyminisztérium Tudománydiplomáciai Főosztálya a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel (MOME) együttműködésében. Az angol és francia narrációval készült Invented in Hungary célja, hogy online felületeken terjesztve ismertesse meg a magyar innovációs közeget a külföldi szakmai közönséggel. A film több célt is szolgál egyszerre: az ismeretterjesztés és befektetés-ösztönzés mellett egyúttal Magyarországot is népszerűsíti.

A négy és fél perces alkotás az innováció fogalmi és történeti magyarázata után bemutatja a magyar innováció múltbéli és jelenkori sikereit, majd az innovációs ökoszisztéma kialakításának és a tehetséggondozásnak a szerepét járja körül.

Mivel a magyar innovációk halmaza meglepően gazdag és szerteágazó, ezért a vizuális koncepció kialakításakor az alkotók ezt szerették volna játékos, közérthető módon megragadni. A hátterekben igyekeztek újszerű módon megfogalmazni jól ismert magyar tájakat és városképeket, a mozgásokban pedig ugyanazt a találékonyságot, váratlanságot próbálták visszaadni, ami az innovációt is jellemzi. A színhasználatban is játékosságra törekedtek, a film színeiben végigkövethető egy teljes nap leforgása: kezdve a csillagos eget követő reggeli napsütéssel, egészen a következő nap – a jövő – új reggeléig. 

Az animációt a MOME kreatív média csapata és a MOME alumni alkotókból álló HEN animációs stúdió készítette, innovációs szakértő bevonásával.

Stáb

Producer: Fülöp József - Vincze Zsuzsanna - Kollarik Tamás
Kreatív producer: Szabó Viktória
Forgatókönyv: Takács Barnabás, PHD., Szabó Viktória, Vincze Zsuzsanna
Animáció: HEN (Darabos Éva, Kádár Melinda, Korcsok Lili, Mákó Bori
Music I Sound design Iszlai József
Voiceover: Andrew Hefler, Laurent Winkler

 

Publikálva: 2021-09-15 11:02:00