MOME alumni siker Amszterdamban | Rédling Hanna munkái az UNSEEN-en szerepeltek

Fotográfia

Rédling Hanna, 2020-ban Fotográfia mesterszakon diplomázott hallgatónk idén a Deák Erika Galéria részvételének keretei közt mutatkozhatott be az Unseen Photo Fair Amsterdam vásáron, ahol munkáit a rangos művészeti vásárt kísérő kiállítás válogatott anyagai közt is kiállították.

A vásár idén új szekcióval bővült, az UNBOUND kiállítással, melynek kurátora a rangos amszterdami fotómúzeum, a FOAM korábbi művészeti igazgatója, Marcel Feil volt. Feil Filling the Cracks címmel tizennégy munkát válogatott össze, köztük Rédling Hanna Moon Motel című videóinstallációját, amelyhez Hegyi Olivér MOME Animáció alumnus készítette a sound design-t. A videoinstalláció egy panzió belső terét és egy korábban a művész által felvett holdfogyatkozást dolgoz fel, amely az évek során személyes emlékévé vált, művészi alkotásként azonban Bibliai és egyéb jelentésrétegekre is utalhat.

A vásáron pedig megtekinthető volt a When the water is stirred című sorozat. Az alkotó a sorozatáról így ír: "a folyamatosan deformálódó valóságérzékelés képi megfogalmazásának lehetőségeit keresem. Építkezésem a személyes életem során egyre tisztábban megjelenő tudattalan tartalmak, szinkronicitások és intuíciók mentén kialakuló szimbólum és összefüggésrendszer megértésére és tudatosításására irányul, ami esetemben kulcsfontosságú kapaszkodót jelent a sokáig definiálhatatlannak tűnő szorongásaim megfejtésében, majd elengedésében."

Rédling Hanna a fotográfia eszköztárával a valóságból való kiszakadás, a jelen bizonytalanságával kapcsolatos létérzet és az egyre nagyobb teret kapó digitális/virtuális világ különböző dilemmái foglalkoztatják. Munkái érzékeny válaszok a napjainkban egyre többször felmerülő kérdésekre, hogy hol is van a határ a virtuális és a valóságos élet közt, és hol helyezzük el, hogyan érezzük magunkat ebben mi magunk.

Forrás: Deák Erika Galéria honlap

Publikálva: 2021-10-04 11:54:00

Hírek