MANAGE (IT) YOURSELF

Az egyetemi programok sorában kerül sor Manage [It] Yourself design menedzsment fókuszú kerekasztal beszélgetésére október 14-én a MÉSZ-ben. 35 éve indult meg az első hazai designmenedzser képzés a MOME elődintézményében. Az azóta már Design- és művészetmenedzser (DMM) MA szakként, illetve egyéves szakirányú továbbképzésként zajló szaknak - az idén diplomázott 10. évfolyammal - mára 124 végzettje van. Az elmúlt évtized során így egy új szakma alakult ki, amely interdiszciplináris módon válaszol a design és a kortárs művészet menedzselésének kihívásaira.

A szakma eredményeinek láthatósága is jóval nagyobb lett, mint azt például az évente átadott Design Management Díj is mutatja. A jó gyakorlatok megismertetésére a DMM szak 2014-ben indította útnak a Manage [It] Yourself elnevezésű sorozatát. A kerekasztal beszélgetések vendégei a szakma sikeres, elismert tagjai. Az újrainduló program szervezőiként, az új első évfolyamos DMM hallgatók arra kíváncsiak, hogy az elmúlt tíz évben végzett menedzserek mit gondolnak a terület lehetőségeiről. Milyen módon változott meg a design menedzsment az elmúlt években, és milyen jövőképekkel vághatunk neki a saját karrierünknek? Hogyan definiálhatjuk egyáltalán a design menedzserek feladatát és felelősségét; mit jelent a DMM eltelt 10 éve és merre tart a design menedzsment ma?

A Manage [It] Yourself design menedzsment fókuszú kerekasztal beszélgetésre 2021. október 14-én kerül sor a Magyar Építőművészek Szövetségének (MÉSZ) székházában.

Manage [It] Yourself - design management kerekasztal beszélgetés

Magyar Építőművészek Szövetsége - MÉSZ
Budapest 1088, Ötpacsirta u. 2
Október 14., 17h

Esemény

Publikálva: 2021-10-07 10:14:00