CILECT Congress 2021 | Impact and Relevance

Október 12-14 között rendezik meg a filmes és televíziós iskolákat tömörítő világszervezet, a CILECT éves kongresszusát. A CILECT 2021-es konferenciája a hatásra és a relevanciára helyezi a hangsúlyt.

Október 12-én Dr. Takács Barnabás és dr. Vincze Zsuzsanna, a MOME munkatársa tart előadást  „Opportunities & Challenges in Immersive Education: Turning Practice-led Research into Successful XR and AI Tool Sets” címmel. (Az előadás abstractja itt elérhető.)

A koronavírus járvány ismét rávilágított a történetmesélés fontosságára. Az audiovizuális tartalmak streamelése soha nem volt ilyen népszerű. A verseny a nézők figyelméért erősebb, mint valaha. A ránk zúduló képözönnek egyszerre van pozitív és negatív hatása is. A képek új ötleteket adhatnak, de erősíthetik a negatív kulturális sztereotípiákat is. A történetek feltárhatják az emberi együttélés területeit, de reprodukálhatják az uralkodó ideológiákat is. A relevancia ebben az összefüggésben az audiovizuális oktatást a társadalmi változásokhoz köti. Az új technológiákhoz való hozzáférés, valamint a közönség befogadásának és az új platformokhoz való alkalmazkodásának változása megköveteli az oktatási módszerek revideálását is.

A Kongresszus honlapja itt érhető el.

A program

Regisztráció

Publikálva: 2021-10-11 16:40:00