MOME alumna nyerte el a Robert Capa Magyar Fotográfiai Nagydíjat

Fotográfia

Szombat Éva nyerte el Orgazmust kérek, nem rózsát című munkájával idén a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ által alapított Robert Capa Magyar Fotográfiai Nagydíjat.

A Capa-nagydíjat minden évben olyan, a fotográfia bármely ágában dolgozó alkotó kaphatja, aki szakmailag megalapozott múlttal rendelkezik és korábban kiemelkedő tehetségről tett tanúbizonyságot. A Capa Központ az ösztöndíjak és a díj odaítélésével is hangsúlyozni szeretné elkötelezettségét a társadalmat gazdagító kreatív művek elkészülése mellett. Az ösztöndíjak és a díj az alkotók további fejlődését és jövőbeni kísérletezésének előmozdítását szolgálja. A Capa-nagydíj zsűrije tavaly októberben három ösztöndíjast választott ki a beérkezett pályaművek alkotói közül: Szombat Éva, Bácsi Róbert László és Turós Balázs egy - koronavírus-járvánnyal nehezített - éven keresztül dolgoztak tovább munkáikon.

Szombat Éva a MOME Fotográfia szakán szerezte mesterdiplomáját 2012-ben, jelenleg a szak óraadó tanára. A Capa-nagydíjas alkotó Orgazmust kérek, nem rózsát című anyagával a női szexualitást fókuszba téve tabudöntögető, de mégis játékos módon igyekszik a nők társadalmi helyzetére tágabban is reagálni.

Az ösztöndíjasok munkáiból rendezett kiállítás 2021. október 22. és november 14. között látható a Capa Központ Project Roomban. A tárlatot 18 év alattiak kizárólag nagykorú felügyelete mellett tekinthetik meg.

A nyertes projektről bővebben.

Publikálva: 2021-10-24 21:45:00

Hírek