MOME siker a Paris Photo-n

Bede Kincső, a MOME Fotográfia MA szak friss diplomása a világ egyik legrangosabb kortárs fotóművészeti vására, a Paris Photo által fiatal fotográfusok számára meghirdetett Carte Blanche pályázatán nyert 2020-ban „Három színt ismerek a világon” című mestermunkájával, amely reflexió a Ceausescu korszak Romániájára.. A Paris Photo nagyszabású kiállítást rendezett a Grand Palais-ban 2021. november 12-15. között, ahol Bede sorozatát is láthatta a nagyközönség.

... a Paris Photóra nem könnyű kijutni, pláne Kelet-Európából. (...) A fiatal feltörekvő tehetségeket kereső kurátor, Shoair Mavlian, húsz művészt keresett a vásár Curiosa szekciójába, idén ide került be Bede Kincső.” - írja a Telex szerzője cikkében, mely teljes terjedelemben itt olvasható.

Bede Kincső rangos elismerésekkel elhalmozott diplomamunkáját a TOBE Gallery állította ki, de további MOME-vonatkozású anyagokat is bemutattak az eseményen. A Trapéz galéria Bíró Dávid alumnus, valamint Schmied Andi doktoranda munkáit mutatta be. A rangos szakmai vásárra továbbá Geibl Kata alumna és Szalai Dániel doktorandusz képei is kikerültek.

 

Gratulálunk!

 

 

„Három színt ismerek a világon” showroom

Publikálva: 2021-11-15 10:01:00