Helyére került a MOME Campus Nívódíja

Nívódíj pályázaton „középület / oktatás” kategóriában győztes díjazásban részesült.

November 24-én megtartották a MOME campusán a tavaly elmaradt Nívódíj-tábla avató ünnepséget. Az épület a 2020-as Építőipari Nívódíj pályázaton „középület / oktatás” kategóriában győztes díjazásban részesült.

 A három ütemben újjáépített, nemzetközileg is versenyképes dizájnegyetem teljes mértékben magyar teljesítmény, magyar művészek tervezték és magyar mérnökök építették: a Market Építő Zrt. generálkivitelezésében, a CET Budapest Kft., az Óbuda Építész Stúdió Kft., és a 3h Építésziroda Kft. közös generáltervezésében, valamint a CONSULTANT Építési Szakértő Tanácsadó Mérnök Iroda Kft. lebonyolításában valósulhatott meg. - áll a Magyar Építők beszámolójában.

A már több hazai és nemzetközi elismeréssel is büszkélkedhető épületben most a Market szervezésében, ünnepélyes keretek között került sor a tanúsítványok átadására, illetve a létesítményben elhelyezett, a kivitelezésben közreműködők nevével ellátott bronztábla leleplezésére.

A táblaavató ünnepségen beszédet mondott:

 

·  Fülöp József DLA, a MOME rektora (építtető)

 

·  Wolf András, a Market Építő Zrt. műszaki igazgatója (kivitelező)

 

·  Plájer János, az Óbuda Építész Stúdió Kft. képviselője (tervező)

 

·  Gunther Zsolt, 3h Építésziroda Kft. képviselője (tervező)

 

·  Pető László, Consultant (lebonyolító)

 

A jövő értékét képviseli az épület

Fülöp József a MOME rektora üdvözölte az esemény résztvevőit és elmondta, nagyon fontos a számukra, hogy egy ilyen szakmai díjat kapott az épület. Kiemelte,

„ez egy olyan ajándék, aminek a megélése folyamatos örömöt ad számunkra. Szeretném megköszönni minden projektben résztvevőnek, hogy egy olyan épületet hozhattunk létre, amibe beleszerethettünk és olyan eredménnyel hozhattuk létre, ami nem csak a 20. alkalommal kiírt építészeti nívódíj pályázatnak a díjazottjai között szerepelhet, hanem a jövőre tekintve is megalapoztunk egy értéket."

Forrás és teljes cikk

Publikálva: 2021-11-26 11:40:00