Ékszertervező alumni siker

Tárgyalkotás

Két MOME alumna alkotása is bekerült márciusban a pforzheimi Schmuckmuseum (Ékszermúzeum) gyűjteményébe. Rémiás Szilvia BODY LIGHT ékszerkollekciójának brossa az 'Art Jewellery by Young Talents at the Museum' verseny győzteseként, Tengely Nóra TWO brossa pedig különálló intézményi vásárlás eredményeként. 

Az 'Art Jewellery by Young Talents at the Museum' versenyt a pforzheimi Ékszermúzeum baráti köre, az ISSP (International Society of Friends of Schmuckmuseum Pforzheim) 1998 óta rendezi meg. A kezdeményezés célja, hogy támogassák a hagyományos formavilágon túllépő,  fiatal feltörekvő tervezők műveinek megjelenését, bemutatását. A szponzori díj elnyerésével a győztes munkáját megvásárolja a múzeum baráti köre, és a múzeum modern gyűjteményének adományozza.

A cél nem csak az, hogy a fiatalok karrierjét segítsék, de az is, hogy új, rendhagyó, szokatlan vagy akár vadabb ékszerek kerülhessenek a múzeum portfoliójába.

Rémiás Szilvia ékszerei szó szerint reflektorfénybe állítják az emberi testet, miközben saját konstrukciójukat sem rejtik el. A Body light kollekcióban a fény a főszereplő,  az ékszerben a struktúra, a forma a technikai kísérletezéssel találkozik. A munka célja megmutatni a működési szerkezetet és ennek sajátos esztétikáját ékszer szerepbe emelni. 

Tengely Nóra TWO elnevezésű brossát a verseny után maga az intézmény vásárolta meg.

A versenyre a munkák Vági Flóra MOME Ékszer és fémműves MA szakvezető ajánlása alapján kerültek be. Gratulálunk a győzteseknek!

 

 

Publikálva: 2022-04-13 17:27:00

Hírek