Elindult a MOME Innovációs Központ inkubációs programja, a Proof of Concept (PoC)

A hiánypótló program preinkubációs szakaszába nyolc, fiatal hallgatókból álló csoport került be, akik mentorok irányítása mellett piackutatáson, ötletvalidáción és részletes projektterv elkészítésén dolgoznak majd.  

Noha a művészeti pályára készülő hallgatókban a kreatív újítások tekintetében rengeteg potenciál rejlik, sok esetben hiányoznak a termékek vagy szolgáltatások piacra juttatásához szükséges ismereteik. A Proof of Concept (PoC) a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Innovációs Központjának (MOME IK) első olyan inkubációs programja, amely kifejezetten az egyetem hallgatói és dolgozói számára készült, és lehetőséget kínál arra, hogy a kreatív ötletekből, tervekből piackész produktum jöjjön létre. Míg az első szakaszban az ötletek és a bennük rejlő lehetőségek kiértékelésén van a hangsúly, a második szakaszban már a piacképes koncepciók kidolgozása a cél. 

A programban jelenleg nyolc csapat vesz részt, akik ötleteikkel többek között a testi és lelki egészség, az élelmiszerek, a fenntarthatóság, az oktatás, a divat, valamint a mobilitás terén idéznek elő pozitív változást. Mindezt VR élmények, új otthoni edzőgép, közösségi fejlesztésű alkalmazás, otthoni hidroponikus növénytermesztési megoldások, az idősekkel való kapcsolatteremtést elősegítő társasjáték, pólóékszer-kollekció, fogyatékkal élőknek készített 3D nyomtatott eszközök, vagy éppen kerékpáros közösségi szolgáltatási központ létrehozása révén érnék el.  

A program vezetését a MOME Inkubációs Programjának vezetője, Craig V. Johnson Gémesi Zsolt vezető mentorral és Péter Andrással, a MOME Tudástranszfer Irodájának vezetőjével közösen látja el. 

A PoC az NKFIH pénzügyi és a MOME Tudástranszfer Irodájának adminisztratív támogatásával valósul meg. 

Publikálva: 2022-06-02 13:28:00