Az AMTS-en mutatkozott be a MOME járműtervezési programja

Formatervezés

Izgalmas előadással, valamint látványos fizikai és virtuálisan körbejárható modellekkel mutatkozott be a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem járműtervezési programja hazánk egyik legnagyobb autós rendezvényén, a május 27–29. között megrendezett AMTS-en.  

A Mercedes-Benz és a MOME eddigi két évtizedes együttműködésének ideje alatt a képzés a világ élmezőnyébe került. Az AMTS (Automobil és Tuning Show) május 27-ei nyitónapján, a Magyarok a Világ járműgyártásában című kiállítás kísérőprogramjaként Molnár Péter, a MOME Design Intézetének vezetője mesélt az autógyárral közös szakmai munka részleteiről. 

Az egyetem standján az érdeklődők betekintést nyerhettek a járműtervezési program mindennapjaiba és kulisszatitkaiba: a lenyűgöző fizikai autómodellek mellett a VR sarokban virtuálisan is körbejárhatták a legfrissebb hallgatói munkákat. 

A Mercedes-Benzzel fennálló együttműködés kerek évfordulóját nagyszabású eseménysorozattal ünnepli az intézmény: a júliusi diplomaosztón a luxusmárka vezető designere, Gorden Wagener mond beszédet, valamint a MOME alapítványi elnökével közösen megnyitja az egyetem új, innovatív tervezői műhelyét, a Mobility Design Labet. A következő húsz évben a MOME már a széles értelemben vett mobilitás jövőjét kutatja és alakítja majd

 

 

Publikálva: 2022-06-03 13:06:00

Hírek