Moholy-Nagy University of Art and Design

Inkubáció

A program előnyei
Team
Eseményeink
Social Impact Hackathon
Incubator Hírlevél
Design központú inkubációs programunk egyedülálló a piacon, és értéket teremtünk azáltal, hogy segítséget nyújtunk egy sikeres üzleti koncepció megformálásában.
Következő program indulása
Inkubáció
A program jelenleg szünetel. Ha addig is szeretnél konzultációt kapni, kérjük, írj az incubation@mome.hu címre.
Célunk, hogy hallgatóink vállalkozói készségeit és magabiztosságát fejlesszük, és segítsünk innovatív ötleteik sikeres üzleti megvalósításában. A fiatal tehetségek kibontakoztatásában rejlő erősségeinket egy design központú inkubációs programba integráltuk.

A MOME azt a nagyratörő célt tűzte ki, hogy 2030-ra Közép- és Kelet-Európa vezető kreatívipari és innovációs központjává váljon. Az egyetem ezen célját támogatva elindítottunk egy designvezérelt inkubációs programot, amely segíti a fiatal innovátorokat, kutatókat és feltörekvő vállalkozókat Magyarországon. Bárki jelentkezhet inkubációs programunkban való részvételre, kortól, iskolai végzettségtől, szakterülettől, iparágtól vagy tanulmányi területtől függetlenül.

Olyan korai fázisú vállalkozói ötleteket keresünk, amelyek a körforgás gazdálkodáshoz és a jóléthez kapcsolódó, társadalmi hatással bíró megoldások tervezésére összpontosítanak. Tevékenységeinket további rendezvényekkel támogatjuk, mint például hackathonok és bootcampek.

A program előnyei

Többek között olyan témákkal ismerkedhetsz meg, mint a tudatosság, csapatértékelés, ötletérvényesítés, tervezői gondolkodás, business model canvas, értékjavaslat, termékfejlesztés (MVP), pénzügyi tervezés, piackutatás, versenytárselemzés, fenntarthatóság, hatásmérés, növekedési gondolkodásmód, pitch tréning.

Személyes mentorálás

Kapcsolat a MOME nemzetközi és interdiszciplináris mentorhálójával, hogy személyre szabott tanácsokat kaphass a design, az innováció és a startupok szakértőitől.

Hozzáférés kutatói- és designtudáshoz

A MOME designkutatói, előadói, oktatói és hallgatói segítségével értéknövelő kreatív támogatást kaphatsz projektjeidhez.

Hozzáférés az egyetem infrastruktúrájához

A résztvevők használhatják a MOME infrastruktúráját, például a TechParkot és egy erre a célra elkülönített coworking-teret.

Kapcsolatépítési lehetőség

A résztvevők kiépíthetik kapcsolati hálójukat a MOME-n belül, valamint megismerhetnek helyi és regionális startup ökoszisztémában tapasztalt vállalkozókat, mentorokat és innovátorokat.

Interdiszciplináris foglalkozások

Workshopok, nyílt beszélgetések és interdiszciplináris (peer-to-peer) oktató foglalkozások, amelyek közösen járulnak hozzá projekted továbbfejlesztéséhez.

Potenciális finanszírozási lehetőségek

Miután sikeresen átmentél az inkubációs program első szakaszkapuján, hozzáférhetsz a potenciális finanszírozási lehetőségekhez az egyetemtől vagy a befektetői hálózatunkon keresztül.

Alumni csapatok

Az InWaste úttörő szerepet játszik a hulladékgazdálkodás és a táplálkozás ötvözésével: a szerves hulladékot kiváló minőségű, fenntartható fehérjeforrássá alakítják át, elősegítve a körforgásos gazdaságot és a környezetbarát fogyasztást. Tudj meg róluk többet!

A Fraxinea fenntartható bőrszerű anyagokat hoz létre, amelyeket az erdei gombák gyökérzetéből termesztenek. Skálázható, 100%-ban biológiailag lebomló, növényi alapú és etikus anyagokat kínálnak, melyek a bőrhöz hasonló tulajdonságokat hordoznak. Tudj meg többet róluk!

A fiatalok és az idősek közötti kommunikációt segítő, inkluzív kártyajáték. Érdekes születésnapi/karácsonyi ajándékként is tökéletes szeretett nagyszüleinknek. Tudj meg többet!

Az UTO egyedülálló megoldást kínál a túlfogyasztásra: ezekkel a kiegészítőkkel újragondolhatod a már meglévő pólóidat - valami újat kaphatsz anélkül, hogy újat vásárolnál. Kattints ide több infóért!

A nagyobb sporteszközök általában sztereotipikus jellemzőkkel rendelkeznek és nehezen tudják a modern otthoni tér esztétikus részét képezni. A csapat egy olyan edzőpadot tervezett, amely egy kis lakás belső teréhez is illik. Tudj meg többet!

Mentorok és Szakértők

Molnár Péter

Péter, a MOME Design Intézetének vezetője több mint 10 éves tapasztalattal rendelkező innovációs stratéga. Több mint 50 projekten keresztül járult hozzá a magas hozzáadott értékű innovációhoz, amelyek 1/3-a nemzetközi volt, többek között svájci, amerikai, japán, brit és osztrák partnerekkel együttműködésben.

Bori Fehér DLA

Bori építész és szociális designer, akinek munkája az ellenállóképességre és a fenntarthatóságra összpontosít. A MOME Innovációs Központ Social Design Hubjának vezetője, ahol a szociális, öko- és humanitárius design projektek gyakorlati szakembereinek, diákoknak és kutatóknak nyújt segítséget, és hátrányos helyzetű közösségekkel dolgozik.

Érmezei Lili Zoé

Lili kreatív és üzleti vezetői háttérrel rendelkező stratéga és szervezeti pszichológus, aki innovatív szervezeteket, márkákat és vállalkozásokat fejleszt az emberközpontú megközelítés alapján. Ő a Helsinki Mind alapítója, miközben a MOME külső előadója és tanácsadója is.

Barna Máté

Máté a MOME-n Kurzusfejlesztési menedzser, valamint a Cellux Csoport oktatója. A service design mellett kommunikációs és intézményi szervezet- és oktatásfejlesztési területeken tevékenykedik. Ezeken a területeken is rendszeresen alkalmazza a service design és a design thinking módszertanát és eszközeit.

Fogarasy Tamás

A MOME Interaction Design MA vezetőjeként és az Exalt Interactive ügyvezető partnereként Tamás márkáknak segít létrehozni vagy átalakítani szolgáltatásaikat, megtalálva a megfelelő egyensúlyt az üzleti célok, az etika és az emberek igényei között.

Dr. Gubicz Flóra Anna

Flóra a MOME Lead IP Strategist-je, a szellemi tulajdon (IP) és az internetjog területén jártas jogász. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett diplomát 2016-ban. Doktori tanulmányai során fő kutatási területe a fényképek szerzői jogi védelme, valamint az oltalmi idő szükségessége és mértéke.

Minkó Mihály

Mihály az adatvizualizáció szakértője, aki szenvedélyesen szeret mindent vizualizálni, legyen az digitális vagy fizikai. Jelenleg a MOME Innovációs Központban dolgozik kutatóként, és több éve tanít adatvizualizációt a MOME Open kurzusain.

Ferenczi Attila Maxim

Attila a Recobin Kft. vezérigazgatója és alapítója, aki közel 20 éve foglalkozik hulladékgazdálkodással és ahhoz kapcsolódó edukációval. Cégének fókusza a környezetbarát szelektív hulladékgyűjtők gyártása és a hulladékgazdálkodás optimalizálása létesítménygazdálkodási szemlélettel.

Atanas Enev

Atanas építész, designer és vállalkozó, aki komplex projektek irányításában és megújuló anyagokból készült innovatív termékek kifejlesztésében szerzett tapasztalattal rendelkezik. Ő a Biomyc Ltd. alapítója, akit a Forbes Bulgária 30 legbefolyásosabb, az innovációt és a fejlődést előmozdító, 30 év alatti emberek közé választotta.

Szabó Márk

Márk a Microsoftnál kezdte pályafutását, ahol a programmenedzsertől a felhőalapú megoldások architektjéig különböző pozíciókban dolgozott, miközben magyar startupoknak és független szoftvergyártóknak segített a növekedésben.

Dr. Boros Judit

Boros Judit a MOME Innovációs Központ kutatója és designstratéga, akit a tervezett és a természetes világ metszéspontjai érdekelnek. A Central European University-n szerzett PhD fokozatot környezettudományokból. Kutatásai azt vizsgálják, hogy a design hogyan járulhat hozzá a városi ökoszisztémák fenntartásához és javításához.

Békási Tamás

Az EIT Health RIS régió üzletteremtési projektmenedzsereként Tamás legfőbb feladata az európai egészségügyi szakemberek támogatása és mentorálása az ötletelési fázistól a piacra lépésen át a globális terjeszkedésig, az elmúlt 15 évben szerzett tapasztalataira építve.

Langmár Péter

Péter az STRT Holding befektetési igazgatója és a Green Fox Academy igazgatósági tagja. SAAS, oktatási, informatikai tanácsadási és seed VC tapasztalattal rendelkező technológiai vállalkozó. Startupja, a Brickflow részt vett észt és chilei akcelerátorban is.

Szeles Nóra

Nóra díjnyertes közgazdász, a MOME egyetemi oktatója, tőkepiaci szakértő, intenzív és széleskörű tapasztalattal rendelkezik a pénzügyi szolgáltatások területén, és ismert a határidős kereskedés bevezetéséről a Budapesti Értéktőzsdén és a részvények közösségi finanszírozásának elindítása kapcsán is.

Wenczel Richárd

Richárd tapasztalt értékesítési és üzletfejlesztési szakember, aki a startupoktól a multinacionális vállalatokig, a kormányzatitól a vállalkozói szféráig széleskörű tapasztalattal rendelkezik. Elismert coach, jelenleg senior managerként dolgozik a Deloitte-nál és a Startup Hungary elnökségi tagjaként is tevékenykedik.

Balog Gyöngyvér

Gyöngyvér az Impact Company társalapítója és ügyvezető igazgatója, amely egy szociális vállalkozásként társadalmi hatást gyakorló szervezetekkel együttműködve munkát biztosít hátrányos helyzetű közösségek számára. Kommunikációs karrierje során az ENSZ-nél dolgozva Afrikába és a Közel-Keletre is ellátogatott.

Alexis Latham

Alexis több mint 20 éve dolgozik kommunikációs trénerként és coachként, a színház és a film világából származó eszközöket és technikákat alkalmazva. Ezzel párhuzamosan elismert színész, és saját színházi társulatát, a Scallabouche-t vezeti, ahol rendezőként is dolgozik.

Galántai Orsolya

Orsolya jelentős szerepet játszik a Spark Institute, egy nemzetközi jövőkutatási központ megalapításában, felépítésében és vezetésében. A kreatíviparból érkezett, több mint 10 éves tapasztalattal, vállalati kommunikációs és marketing háttérrel. Karrierje több iparágra is kiterjed, többek között a pénzügy, az IT és az oktatás területén.

Team

Inkubációs Program vezető

craig.johnson@mome.hu

junior projektmenedzser

horvath.julia@mome.hu

projektmenedzser

kollar.judit@mome.hu

Eseményeink

Kapcsolat
További infóért írj nekünk:
incubation@mome.hu
Inkubációs Program vezető
Craig V. Johnson
craig.johnson@mome.hu

Social Impact Hackathon

48-72 órás versenyeket szervezünk, a ahol interdiszciplináris csapatokat terveznek megoldásokat a 21. század kihívásaira.

Incubator Hírlevél

Iratkozz fel a legfrissebb vállalkozásfejlesztési hírekért, eseményekért és gyakornoki állásajánlatokért!
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121