Moholy-Nagy University of Art and Design

Inkubáció

Design vezérelt inkubációs programunkkal egyedülálló formában lehet az ötletedből piacképes termék
Célunk, hogy hallgatóink vállalkozói készségeit és magabiztosságát fejlesszük, és segítsünk innovatív ötleteik sikeres üzleti megvalósításában. A fiatal tehetségek kibontakoztatásában rejlő erősségeinket egy design központú inkubációs programba integráltuk.

A MOME azt a nagyratörő célt tűzte ki, hogy 2030-ra Közép- és Kelet-Európa vezető kreatívipari és innovációs központjává váljon. E cél elérése érdekében indítottuk el ezt a programot a diákok, kutatók és fiatal vállalkozók támogatására. 

Proof of Concept (PoC) inkubációs programunk számos témakört ölel fel, többek között a tudatosságot, az ötletvalidálást, a design gondolkodást, a termékfejlesztést (MVP), az üzleti tervezést, a pénzügyi tervezést, a piackutatást, a piacralépési stratégiát, a „puha” készségeket és a prezentációs (pitch) tréninget.

A program előnyei

Tervezésközpontú inkubációs programunk egyedülálló a piacon, és számos olyan előnyt kínál, amely segíthet a résztvevő üzleti koncepciójának beindításában.

Személyes mentorálás

A résztvevő személyre szabott tanácsokat kap hozzáértő mentortól technikai és üzleti kérdésekben.

Hozzáférés kutatói- és designtudáshoz

A MOME kutatói és hallgatói által nyújtott, valamint bizonyos tervezéssel foglalkozó órák jelentette további támogatás.

Hozzáférés az egyetem infrastruktúrájához

A résztvevők használhatják a MOME infrastruktúráját, például a TechParkot és egy erre a célra elkülönített coworking-teret.

Kapcsolatépítési lehetőség

A résztvevők kapcsolatban lehetnek egy tehetséges, tapasztal, nemzetközileg elismert szakemberekkel is, beleértve a MOME alumni közösségét.

Interdiszciplináris foglalkozások

Együttműködésen alapuló tanulásra törekszünk a program minden szakaszában.

GYIK

Ki az ideális jelölt erre a programra?

Elsősorban olyan hallgatók, diplomások és kutatók jelentkezését várjuk, akik jelenleg egy üzleti koncepción dolgoznak, és támogatásra van szükségük annak strukturált továbbfejlesztéséhez. Emellett külföldi diákok, különböző szakterületeken tevékenykedő emberek, valamint olyanok jelentkezését is várjuk, akiknek esetleg nincs hozzáférésük (egyetemi szintű) inkubátorokhoz, illetve bárki másét, aki szívesen részt venne egy olyan tervezésközpontú inkubációs programban, amelyben az angol a fő munkanyelv.

Mire érdemes számítani?

A kiválasztott résztvevők számára a programban való részvétel díjmentes. A résztvevők kötelező kapcsolattartási foglalkozásokon vesznek részt, amelyek között személyes és online foglalkozások egyaránt lesznek a résztvevők időbeosztásához történő alkalmazkodás érdekében. A mentorálási foglalkozások konzultáció keretében zajlanak. Végül minden résztvevő tart egy utolsó, demónap jellegű bemutatót közönség előtt az üzleti koncepciójáról.

A PoC az NKFIH és a MOME Tudástranszfer Központ támogatásával jött létre. 

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121