Moholy-Nagy University of Art and Design

Inkubáció

A program előnyei
Csapatok
Eseményeink
Design központú inkubációs programunk egyedülálló a piacon, és értéket teremtünk azáltal, hogy segítséget nyújtunk egy sikeres üzleti koncepció megformálásában.
Határidők
Jelentkezési határidő
2023. február 28. 23:59
Inkubációs program kezdete
2023. március 11.
Szakaszkapu
2023. április 13.
Demo nap
2023. június 29.
Program nyelv
angol
Célunk, hogy hallgatóink vállalkozói készségeit és magabiztosságát fejlesszük, és segítsünk innovatív ötleteik sikeres üzleti megvalósításában. A fiatal tehetségek kibontakoztatásában rejlő erősségeinket egy design központú inkubációs programba integráltuk.

A MOME azt a nagyratörő célt tűzte ki, hogy 2030-ra Közép- és Kelet-Európa vezető kreatívipari és innovációs központjává váljon. Az egyetem ezen célját támogatva elindítottunk egy designvezérelt inkubációs programot, amely segíti a fiatal innovátorokat, kutatókat és feltörekvő vállalkozókat Magyarországon. Bárki jelentkezhet inkubációs programunkban való részvételre, kortól, iskolai végzettségtől, szakterülettől, iparágtól vagy tanulmányi területtől függetlenül.

Célunk, hogy a résztvevők minél szerteágazóbb területekről érkezzenek és előnyben részesítjük azokat a projekteket, amelyek hatásközpontúak, a jóléthez kapcsolódnak, vagy más módon illeszkednek a MOME fő szak- vagy kutatási területeihez.

A program előnyei

Olyan témákat ölelünk fel, mint a tudatosság, csapatértékelés, ötletérvényesítés, tervezői gondolkodás, business model canvas, értékjavaslat, termékfejlesztés (MVP), pénzügyi tervezés, piackutatás, versenytárselemzés, fenntarthatóság, hatásmérés, növekedési gondolkodásmód, pitch tréning.

Személyes mentorálás

Kapcsolat a MOME nemzetközi és interdiszciplináris mentorhálójával, hogy személyre szabott tanácsokat kaphass a design, az innováció és a startupok szakértőitől.

Hozzáférés kutatói- és designtudáshoz

A MOME designkutatói, előadói, oktatói és hallgatói segítségével értéknövelő kreatív támogatást kaphatsz projektjeidhez.

Hozzáférés az egyetem infrastruktúrájához

A résztvevők használhatják a MOME infrastruktúráját, például a TechParkot és egy erre a célra elkülönített coworking-teret.

Kapcsolatépítési lehetőség

A résztvevők kiépíthetik kapcsolati hálójukat a MOME-n belül, valamint megismerhetnek helyi és regionális startup ökoszisztémában tapasztalt vállalkozókat, mentorokat és innovátorokat.

Interdiszciplináris foglalkozások

Workshopok, nyílt beszélgetések és interdiszciplináris (peer-to-peer) oktató foglalkozások, amelyek közösen járulnak hozzá projekted továbbfejlesztéséhez.

Potenciális finanszírozási lehetőségek

Miután sikeresen átmentél az inkubációs program első szakaszkapuján, hozzáférhetsz a potenciális finanszírozási lehetőségekhez az egyetemtől vagy a befektetői hálózatunkon keresztül.

Csapatok

Ismerkedj meg a most résztvevő csapatokkal!

Fraxinea

“Egy igazán fenntartható bőralternatívát fejlesztünk, amely teljes egészében gombaszövetből és szerves anyagokból áll.”

LemonJuice

"Célunk egy mesterséges intelligencia-alapú kereslet-előrejelző rendszer létrehozása, amely az adott [élelmiszer-] boltokra van szabva, hogy segítsen csökkenteni a feleslegüket és pazarlásukat."

SortAb

„Célunk egy mérő- és adatfeldolgozó képességgel rendelkező szemétgyűjtő rendszer kifejlesztése, amely segít felhívni a figyelmet az emberek otthonából kiáramló háztartási hulladék mennyiségére és összetételére.”

InWaste

“Üzleti ütletünk célja az élelmiszer-pazarlás minimalizálása a vendéglátóiparban. Koncepciónk az élelmiszer-hulladék összegyűjtése és kiváló műtrágyává alakítása.”

Eseményeink

Kapcsolat
További infóért írj nekünk:
incubation@mome.hu
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121