Moholy-Nagy University of Art and Design

Inkubáció

A program előnyei
Design központú inkubációs programunk egyedülálló a piacon, és értéket teremtünk azáltal, hogy segítséget nyújtunk egy sikeres üzleti koncepció megformálásában.
Határidők
Info session
2023. február 20. 17:00-18:00 @ MOME U_301 / online
Jelentkezési határidő
2023. február 28. 23:59
Inkuábciós program kezdete
2023. március eleje
Szakaszkapu
2023. április 13.
Demo nap
2023. június vége
Program nyelv
angol
Célunk, hogy hallgatóink vállalkozói készségeit és magabiztosságát fejlesszük, és segítsünk innovatív ötleteik sikeres üzleti megvalósításában. A fiatal tehetségek kibontakoztatásában rejlő erősségeinket egy design központú inkubációs programba integráltuk.

A MOME azt a nagyratörő célt tűzte ki, hogy 2030-ra Közép- és Kelet-Európa vezető kreatívipari és innovációs központjává váljon. Az egyetem ezen célját támogatva elindítottunk egy designvezérelt inkubációs programot, amely segíti a fiatal innovátorokat, kutatókat és feltörekvő vállalkozókat Magyarországon. Bárki jelentkezhet inkubációs programunkban való részvételre, kortól, iskolai végzettségtől, szakterülettől, iparágtól vagy tanulmányi területtől függetlenül.

Célunk, hogy a résztvevők minél szerteágazóbb területekről érkezzenek és előnyben részesítjük azokat a projekteket, amelyek hatásközpontúak, a jóléthez kapcsolódnak, vagy más módon illeszkednek a MOME fő szak- vagy kutatási területeihez. Ha kérdéseid vannak a programmal kapcsolatban, csatlakozz hozzánk február 20-án az info session-re!

A program előnyei

Olyan témákat ölelünk fel, mint a tudatosság, csapatértékelés, ötletérvényesítés, tervezői gondolkodás, business model canvas, értékjavaslat, termékfejlesztés (MVP), pénzügyi tervezés, piackutatás, versenytárselemzés, fenntarthatóság, hatásmérés, növekedési gondolkodásmód, pitch tréning.

Személyes mentorálás

Kapcsolat a MOME nemzetközi és interdiszciplináris mentorhálójával, hogy személyre szabott tanácsokat kaphass a design, az innováció és a startupok szakértőitől.

Hozzáférés kutatói- és designtudáshoz

A MOME designkutatói, előadói, oktatói és hallgatói segítségével értéknövelő kreatív támogatást kaphatsz projektjeidhez.

Hozzáférés az egyetem infrastruktúrájához

A résztvevők használhatják a MOME infrastruktúráját, például a TechParkot és egy erre a célra elkülönített coworking-teret.

Kapcsolatépítési lehetőség

A résztvevők kiépíthetik kapcsolati hálójukat a MOME-n belül, valamint megismerhetnek helyi és regionális startup ökoszisztémában tapasztalt vállalkozókat, mentorokat és innovátorokat.

Interdiszciplináris foglalkozások

Workshopok, nyílt beszélgetések és interdiszciplináris (peer-to-peer) oktató foglalkozások, amelyek közösen járulnak hozzá projekted továbbfejlesztéséhez.

Potenciális finanszírozási lehetőségek

Miután sikeresen átmentél az inkubációs program első szakaszkapuján, hozzáférhetsz a potenciális finanszírozási lehetőségekhez az egyetemtől vagy a befektetői hálózatunkon keresztül.

GYIK

Ki az ideális jelölt erre a programra?

  • Bárki, aki potenciálisan áttörést jelentő ötlettel vagy újszerű koncepcióval rendelkezik, amely hatást gyakorolhat és egyedi vagy megkülönböztetett módon képes kielégíteni egy (piaci) igényt.
  • Önmotivált egyének és csapatok, akik részt tudnak venni az összes kapcsolatfelvételi ülésen, és akiknek világos és megvalósítható céljaik vannak azzal kapcsolatban, hogy a MOME inkubációs programja hogyan támogathatja projektjük fejlődését.
  • Olyan projektek, amelyek egyértelműen be tudják mutatni, hogy a MOME hogyan tud hozzáadott értéket teremteni. 
  • Bárki, aki szívesen részt venne egy magyarországi, angol nyelvű inkubációs programban.

Mi szükséges a jelentkezéshez?

  • Az angol nyelv ismerete írásban és szóban egyaránt.
  •  A projekt nem vehet részt egyidejűleg más inkubációs programban.
  • A legtöbb csapattagnak, főként a csapatvezetőnek az inkubációs program teljes időtartama alatt Magyarországon kell élnie.
  • A Magyarországon tartózkodó külföldi hallgatóknak az inkubációs program teljes időtartamára érvényes tartózkodási engedéllyel kell rendelkezniük.
  • A projektnek nem kell jogilag bejegyzett szervezetnek lennie.
Kapcsolat
További infóért írj nekünk:
incubation@mome.hu
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121