A MOME méhészete
Tóték és Mézgáék, a két méhcsalád évente közel 100 kilogramm mézet, emellett propoliszt és méhviaszt termelnek meg, amelyekkel különböző oktatási projektek, kreatív foglalkozások valósíthatók meg. A kaptárakból kinyert anyagok mentén induló, valamint a mézszüretekhez kapcsolódó közösségi események pedig nemcsak az egyetemi polgárság, de a környék iskolásai számára is lehetőséget adnak, hogy megismerkedhessenek a méhészkedéssel.
Mézfajták

Erdei virágméz
A 2024-es évjáratú MOME-méz karakterében igazi budai terroir-jellegű méz, magas ásványianyag-tartalommal, amely édesharmatból, hársból és a Normafa rétjein virágzó növények nektárjából készült. Önmagában is ízletes, sajtok mellé kiváló, és jó alapanyag saláta- vagy húsöntetekhez. A 200 grammos kiszerelésben elérhető finomság az első, júniusi mézszüret gyümölcse.

Gyümölcsvirágméz
Ehhez a méztípushoz a nektárt a budai kertekben található, tavaszi rózsavirágú növényekről: cseresznye, meggy, alma és körtefákról gyűjtik össze szorgos munkával a méhek. Az erdei virágmézhez képest a gyümölcsvirágméz íze lágyabb, a gyümölcs és a mandulaíz harmonikusan keveredik benne. A 2025-ös májusi mézszüret eredményeként pedig már 106 ml-es és 40 ml-es kiszerelésben is fellelhető a MOME éléskamrájában.