Inside Art Live | Irány az élvonal: a kreatív ipar és az új MOME

Az Art Market Budapest bemutatja:

INSIDE ART LIVE | Irány az élvonal: a hazai kreatív ipar és az új MOME 
// Július 6. 16.00

Beszélgetés Fülöp József MOME rektorral

Az Art Market Budapest, Közép- és Kelet Európa vezető nemzetközi képzőművészeti vására Inside Art Live címmel élő beszélgetés sorozatot indít, melyben a művészeti élet hazai és nemzetközi szereplőit kérdezik a kortárs képzőművészeti szcénáról, a járvány előidézte új helyzet közép és hosszú távú hatásairól, illetve azokról a pozitív változásokról, melyeket ez elindított. Az Inside Art az Art Market Budapest műtárgypiaci konferenciája, mely évről évre a vásár idején jelentős nemzetközi szakmai személyiségek részvételével, előadások és panelbeszélgetések formájában ad bepillantást a művészeti piac aktualitásaiba, az annak jelenét és jövőjét formáló trendekbe.

A online program célja, hogy az Inside Art konferencia keretei időben és az online térben is kibővüljenek és a szakmai beszélgetések minél nagyobb közönség számára elérhetőek legyenek. A beszélgetőpartnerek valahogy mind kapcsolódnak az Art Market Budapesthez: sokan a nemzetközi színtérről érkeznek és köztük lesznek a hazai kulturális élet meghatározó szereplői is.

Az Inside Art Live sorozat első vendége Fülöp József, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora, témája az elmúlt évben megújult MOME, mely mára Magyarország vezető design oktatási központja lett, illetve a kreatívipar aktualitásai és a pandémia (jó) hatásai, következményei a művészeti felsőoktatásra és a kreatív gazdaságra.

A live videó az Art Market Budapest és a MOME Facebook oldalán lesz látható, az esemény itt található

Arculat: Csizik Balázs
Portré: Szalontai Ábel
Inside Art weboldal: http://www.insideart.hu

Publikálva: 2020-06-30 12:31:00