Így zajlott a Light of Future vetítése az Uránia Nemzeti Filmszínházban

A Moholy-Nagy 125 megemlékezés-sorozat nyitánya az Uránia Nemzeti Filmszínházban, 2020. július 16-án tartott filmbemutató esemény volt, ahol a MOME által készített tartalmak mellett a The New Bauhaus című, Moholy-Nagy Lászlóról szóló amerikai dokumentumfilm hazai ősbemutatójára is sor került.

A július 20-án délelőtt 10 órakor indított kampányban - a MOME és a Külgazdasági- és Külügyminisztérium együttműködésében -, Tokiótól Los Angelesig, Ottawától Pretoriáig 5 kontinens 28 országának 32 városában hívták fel a kulturális intézetek a figyelmet erre a kivételes életutat bejáró magyar művészre. A Moholy-Nagy életét bemutató rövid animációt a magyar mellett még további 5 nyelvre fordították le, így többek között orosz és kínai nyelvekre is. A moholy-nagy.mome.hu oldalra feltöltött tartalmakra eddig több mint 6000 látogató volt kíváncsi, a londoni Magyar Kulturális Intézet tájékoztatása szerint pedig az online indított kampányukat több mint 22 ezren követték figyelemmel. A kampányt népszerűsítő reklámspotot és az animációt olyan médiaszolgáltatók tűzték műsorukra, mint a Spektrum Televízió, vagy az AMC televíziós csatornák. A megemlékezésről közel 40 hazai és külföldi hír- és művészeti portál számolt be, így teljesítve be a kampány eredeti célját,  Moholy-Nagy László életének és művészetének a szélesebb hazai közönséggel való megismertetését.

A kampány azonban ezzel még nem ért véget, hisz a MOME a 2020-as évet a művész előtti tiszteletadásnak szenteli, így a július 20-án bemutatott tartalmakat Budapesten és vidéki nagyvárosokban az ősz folyamán több alkalommal műsorukra tűzik a hazai mozik, továbbá a MOME szervezésében, - a Magyar Művészeti Akadémia és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának szakmai támogatásával -, 2020 novemberében Moholy-Nagy szimpóziumon vehetnek részt a szakmai érdeklődők, amit további, Moholy-Nagy László művészetét a középpontba állító kiegészítő rendezvények kísérnek majd.

A megemlékezés-sorozat a MOME, a Magyar Művészeti Akadémia, a Nemzeti Filmintézet, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, valamint az Uránia Nemzeti Filmszínház együttműködésében jött létre.

Publikálva: 2020-08-16 11:27:00