Többszörös MOME siker a Capa-nagydíjon

Fotográfia

Múlt hétvégén jelentették be, kik lesznek 2021-ben a Capa-nagydíj ösztöndíjasai. Bácsi Róbert László mellett, két MOME Fotográfia alumni sikeréhez is gratulálhatunk. 

Szombat Éva oktatónk Orgazmust kérek, nem rózsát munkacímű projektjét és Turós Balázs A dolgok természete című sorozatát díjazta a nemzetközi zsűri.

Mindeközben kihirdették az idei Capa-nagydíj nyertesét is. Mindhárom ösztöndíjas sikeréért izgulhattunk, hiszen mindnyájan a MOME Fotográfia szakán végeztek.

A zsűri Kettős Kötés című művéért végül Neogrády-Kiss Barnabásnak ítélte oda a Capa-nagydíjat 2020-ban.

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ a magyar fotográfia területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó alkotók munkájának elismeréseképpen 2014-ben alapította meg az 5 millió forint összdíjazású Robert Capa Magyar Fotográfiai Nagydíjat, melynek odaítéléséről a magyar és nemzetközi szakemberekből álló zsűri két lépcsőben döntött. A tavaly októberben megnevezett három, egyenként 500+200 ezer forintos ösztöndíjban részesült alkotó elmúlt egy éves munkáját értékelve döntött végül a zsűri Neogrády-Kiss Barnabás projektje mellett. Így a fotográfus ötödikként vehette át a Capa-nagydíjat és ezzel további 3 millió forintos pénzjutalomban részesült a Robert Capa születésének 107. évfordulója alkalmából rendezett – a koronavírus-járvány miatt zártkörű – díjátadón, 2020. október 21-én a Capa Központban.

Ugyanott a három ösztöndíjas munkáiból látható kiállítás, Neogrády-Kiss Barnabás mellett Szalay Krisztina Made in China és Halász Dániel Sosem voltál itt című sorozatait nézhetjük meg.

 

Publikálva: 2020-10-30 09:56:00

Hírek