14. Graphifest a MOME-n!

Tervezőgrafika

A hazai tervezőgrafika szakma legrangosabb eseménye, az idén 14 éves Graphifest szeptember 17-én veszi kezdetét. Az esemény keretében átadják a tervezőgrafika műfajában tevékenykedő kiemelkedő alkotók és alkotásaik elismerésére létrehozott Arany Rajzszög Díjat is.

A hazai legfontosabb tervezőgrafikai szakmai eseménynek idén is a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Campusa ad otthont. A 2021. szeptember 18. – október 1. között látogatható fesztivál keretében két kiállítás is nyílik, a Magyar Tervezőgrafikusok és Tipográfusok Társasága (MATT) Embléma feketén-fehéren 2.0 c. szemléje, valamint a 19. Arany Rajzszög kiállítás.

A szeptember 17-én 19 órakor kezdődő nyitóeseményen idén 19. alkalommal adják át az Arany Rajzszög díjat, amely a konkrét megbízásokra készült legjobb grafikai munkákat jutalmazza. Az alkalmazott grafikus szakmában tradicionálisan mércének tekintett Arany Rajzszög díjakat 2002 óta adják át, ami napjainkban a befogadó közönség által is egyre elismertebb és évről évre nagyobb érdeklődésre számot tartó megmérettetés.

A fesztivált és egyben a kiállítást Fülöp József DLA habil, a MOME rektora és Marcell Tamás DLA, egyetemi docens, Ferenczy Noémi díjas tervezőgrafikus művész nyitja meg.

 

Helyszín: MOME Ground, 1121 Budapest, Zugligeti út 9.

Publikálva: 2021-09-15 09:41:00

Hírek