MOME-diplomafilm nyerte a Cinemira Filmfesztivál fődíját

Animáció

Darabos Éva MOME alumna animációs diplomafilmje, a Pá kis panelom! nyerte a Cinemira Teen Nemzetközi Ifjúsági Filmfesztivál fődíját, a legjobb magyar ifjúsági filmnek járó Aranymókus-díjat, valamint a legjobb rövid animációs film díját.

A Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál az egyetlen, kifejezetten gyerekeknek és kamaszoknak szóló, hazai filmfesztivál. A 4 éve indult mustra idén először külön eseménnyel várta a 13+-os korosztályt, a Cinemira TEEN-t 2021. október 8. és 10. között a budapesti Akvárium Klubban rendezték meg. A Cinemira TEEN három napja alatt 80 rövidfilmet és négy nagyjátékfilmet mutattak be a közönségnek, és számos filmszakmával kapcsolatos beszélgetést szerveztek. A fesztivál vendégei voltak Herendi Gábor, Nagypál Orsi, Horvát Lili és Deák Kristóf rendezők, de a közönség találkozhatott a DIGIC Pictures animációs szakembereivel, és olyan fiatal írókkal, mint Kemény Zsófi és Haszán Míra. A Cinemira interaktív fesztivál, így a filmnézés mellett számos workshopon is részt vehettek a fiatalok: kaszkadőr, tánc, animációs vagy épp filmkészítő workshopokon.

A Cinemira emellett versenyfesztivál, ahol szakmai zsűri döntött a nemzetközi versenyfilmekről, és gyerekzsűri választotta ki a legjobb magyar rövid ifjúsági filmet.

A Cinemira TEEN Ifjúsági Filmfesztivál fődíját, a Legjobb magyar ifjúsági film díját Darabos Éva Pá kis panelom! című animációja kapta, amely a Legjobb rövid animációs film Aranymókus-díját is elnyerte. A MOME diplomafilmként készült 8 perces animáció egy panellakását elhagyni kényszerülő fiatal nő belső utazását meséli el.

A Cinemira Filmfesztivál október 23-24-én a Millenáris Parkban folytatódik, a 4-12 éves korosztálynak szervezett Cinemira Kids-el.

Publikálva: 2021-10-13 21:55:00

Hírek