Történetek az Öreg-Túr mentén

December 8-án nyílik Szabó R. János alumnusunk Történetek az Öreg-Túr mentén című fotókiállítása a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban, melynek kurátora Gellér Judit, alumnánk és óraadónk. A fényképeken elmesélt történetek a Tisza mellékfolyója, az Öreg-Túr mentén íródtak. 

A Történetek az Öreg-Túr mentén című sorozat klasszikus fotográfiai műfajok képtípusaiból épül fel. A portrékból, tájképekből, csendéletekből álló fotóesszében a folyó mentén élő emberek sorsa rajzolódik ki. A kiállítás további érdekessége, hogy nem csak a fotókat, de néhány falvakból hozott tárgyat is bemutat, így azokon keresztül személyes emlékek idéződnek fel.

“A városi ember számára sokszor csak elképzelt, ritkán, vagy épp a nyaralások, vízitúrák, kirándulások idején megtapasztalt jelenetek és maga a táj is az időtlenség illúzióját keltik. Nem szabad azonban elfeledni, hogy a természettel való összhang és egyensúly igen törékeny, ezért Szabó R. János jelent dokumentáló terepmunkája különösen fontossá válik. A képekkel együtt a folyó mentén élő falusi embereknek nemcsak az eltűnőfélben lévő hagyományokat követő tevékenységeik és életkörülményeik, hanem értékrendjük és érzéseik is láthatóvá és megőrizhetővé válnak.” - írja a kurátor, Gellér Judit. 

A kiállítást megnyitja: Komár Tamás rádiós műsorvezető

Kurátor: Gellér Judit

 

Helyszín: Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ – Project Room

Budapest, VI., Nagymező utca 8.

 

A kiállítás megtekinthető:

2021. december 9. – 2022. január 3.

Szerdától péntekig 14 és 19 óra, szombat és vasárnap 11 és 19 óra között.

Hétfőn, kedden és ünnepnapokon zárva.

https://momebudapest.info/3DvOVgW

 

Publikálva: 2021-12-10 16:21:00