Újabb angol nyelvű szakokat kínál a MOME Kelet-Közép-Európa tehetségei számára

Date:
Két sikeresen indult angol nyelvű képzése után tovább bővíti nemzetközi oktatási portfólióját a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME). A kreatívipar területein továbbtanulni szándékozók a Photography és az Interaction Design mellett 2023 szeptemberétől az Animation és Design mesterszakokat is angol nyelven hallgathatják, ezzel a Budapestre járó diákok már egyetemi éveik alatt értékes kapcsolatrendszerhez és jövőformáló, versenyképes tudáshoz jutnak.

Az egyetem célja, hogy 2030-ra Közép-Európa legelismertebb kreatív egyeteme legyen, és így szakmai tudásával, alkotóközösségei munkájával aktívan részt vegyen a 21. század globális kihívásainak megoldásában. Mindehhez olyan innovatív, design alapú válaszokra van szükség, amelyek tudományterületeken és országhatárokon átívelve, a legkiválóbb szakemberek összefogásával születnek. 2022 szeptemberében angol nyelvű szakjait azzal a céllal indította el az egyetem, hogy versenyképes ajánlatával a Baltikumtól a Nyugat-Balkánig képes legyen megszólítani a régió tehetségeit, a két új angol nyelvű szak elindítása pedig újabb fontos mérföldkő ebben.

A MOME kivételes felszereltségű, modern campusán zajló képzésről az Interaction Design MA egyik hallgatója így fogalmaz: „Az tetszik a legjobban, hogy bár van egy bizonyos tanterv, a program rugalmas: szeretem az alkalmazott és a spekulatív design módszerek keverékét, a tartalmi egyensúlyt, azt, hogy több - emberi, technológiai, üzleti - szempontból, más-más tudományterületen keresztül lehet egy adott témát megközelíteni. Rengeteg különböző lehetőséget és formátumot kínál a MOME a tehetségünk felfedezésére: részt vehetünk hackathonokon, pályázatokon, és vezető nemzetközi iparági szereplők előadásain gyűjthetünk inspirációt!

Az angol nyelvű szakok természetesen a magyar és az EGT országaiból érkező hallgatóknak is elérhetők, akár a tanulmányaik teljes költségét fedező állami finanszírozással, ha a magyar felvételi rendszeren keresztül nyújtják be jelentkezésüket. A képzésre jelentkező legkiválóbb közép-európai hallgatókat külön ösztöndíjprogram várja.

A 2023 őszén induló új szakok egyike, a nagymúltú Design MA képzés célja, hogy a világot széles összefüggésében értelmezni tudó, stratégiai szemléletű, proaktív vállalkozói megközelítéssel rendelkező tervezőket képezzen. A hallgatók a képzésen két irányban szakosodhatnak: a Strategic Product Innovation specializáció olyan emberléptékű, fenntartható tárgyak, szolgáltatások, és rendszerek tervezésére fókuszál, amelyek komplex módon reflektálnak a társadalmi és kulturális igényekre, míg a Smart Mobility specializáció a jövő közlekedési kihívásaira ad felelős válaszokat.

A másik angol nyelven elérhető új mesterszak a nemzetközi rangú Animáció MA szak lesz, melyen a filmrendező képzésen túl a Videojáték (Game Design) szakirányt is választhatják a hallgatók. Az Immerzív történetmesélés (Immersive Storytelling) specializáció keretében pedig a virtuális és kiterjesztett valóság technológiák működésével, eszközeivel és lehetőségeivel ismerkedhetnek meg a szórakoztatóiparon túl akár a mentálishigiénés területeken, vagy a jövő turisztikai iparában.

További információ:

A 2023/2024-es tanévben angol nyelven induló négy mesterszakunkról:

https://mome.hu/hu/kepzes-szintek/eng-ma

Bővebben az egyes szakokról:

Animation MA angol nyelven
Design MA angol nyelven
Fotográfia MA angol nyelven
Interaction Design MA angol nyelven

 

Kapcsolat:

MOME Press
press@mome.hu

More news

Világunk minden szegletét áthatja a design, benne a funkcionalitás és az esztétikai élvezet olykor ellentétes értékei találkoznak, középpontjában pedig az eleven emberi test, a szóma áll - ennek összefüggéseiről gondolkodik a nemrég megjelent Somaesthetics and Design Culture című, számos, a MOME közössége számára ismerős szerző írását közreadó kötet, melyet Veres Bálint a MOME Doktori Iskola DLA programjának vezetője és Richard Shusterman, a Florida Atlantic University professzora, világhírű esztéta-filozófus közösen szerkesztett.

Hatékonyabbá teszi a kommunikációt, jobb döntéshozatali módszerekhez és eredményekhez vezet, és számos területen lendítheti előre a vállalkozásokat:csak néhány érv, amely az adatvizualizáció mélyebb megismerése mellett szól, amelyre mindazoknak lehetősége lesz, akik részt vesznek a MOME OPEN Summer University nyári kurzusán.

Buda Flóra Anna 27 című animációs filmje nyerte el a legjobb rövidfilmnek járó Arany Pálmát a 76. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon, a filmet a magyar közönség a június 1-én indult Friss Hús Fesztiválon láthatja
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121