MOME Anim Gyakori Kérdések: Hogyan készülj a felvételire? | 6. rész

Animáció

Számít, mit veszel a bizottság által felkínált tálak finomságai közül a harmadik fordulón? Mutass sketchbookot a felvételin? Szükséges bemagolni az eddigi Oscar nyertes animációs filmeket a műveltségi teszthez? Ilyen, és ehhez hasonló, a MOME Anim felvételije körül kialakult gyakori kérdésekről és tapasztalatikról kérdezte a MOME Anim, BA1-es hallgatóit. A sorozat záró részeként Hall Emily interjúját olvashatjátok.

Hogyan kötöttél ki az animáció szakon? Milyen út vezetett téged ide?

Nem vagyok jó döntéshozó, ezt az is bizonyítja, hogy egy időben három szak előkészítőjére jártam párhuzamosan. Végül, úgy hoztam döntést, hogy elképzeltem melyik szak nélkül bírnám ki legkevésbé, és ez az animáció volt. Mindig szerettem a meséket, képregényeket, teljesen el tudtam mélyedni bennük. Remélem ez nem csak eszképizmus.

Volt benned bizonytalanság, amikor az egyetemre jelentkeztél?

Persze. Attól féltem, hogy csak időpazarlás, hogy nem fognak felvenni, meg hogy inkább könyvelőnek kéne lennem.

Milyen élmény volt a felvételi? Mennyire volt oldott a hangulat?

Nekem nagy segítség volt az online felvételi. Beraktam egy hülye podcastot és ágyból rajzoltam, biztonságban éreztem magam, mikor éppen nem pánikoltam. A hangulat alapvetően nem feszült, csak az ember lehet az, de a szóbelin még kifejezetten meg is nyugtattak, kedvesek voltak, tudják, hogy mindenki izgul.

Mikor élőben ment a felvételi, akkor meg a csapatfeladat nyugtatott le, mert azért nem volt olyan rossz délután sörözve együtt kitalálni, hogy hogyan oldjuk meg a holnapi feladatot.

Milyen a közösség az animáció szakon?

Főleg az osztálytársaimat ismerem, és nagyon meglepett, hogy olyan, mintha mindenki igaziból rendes lenne. Van igényünk az együttlétre, és összekötnek a megosztott nehézségek. :)

Mi kell ahhoz, hogy valaki bekerüljön a MOME animáció képzésére?

Nem tudom, egyáltalán nem tudom. Nálam a legfontosabb és legnehezebb az volt, hogy megtanuljam magam egy kicsit elengedni, felszabadulni, meg hát sokat-sokat rajzolni, és mindenből, mindenkitől tanulni.

Melyik a kedvenc filmes műfajod?

Tragikomédia.

Mi a kedvenc filmed?

Talán az In Bruges.

 

A sorozat további részei:

Hogyan készülj a felvételire_1
Hogyan készülj a felvételire_2
Hogyan készülj a felvételire_3
Hogyan készülj a felvételire_4
Hogyan készülj a felvételire_5

 

Publikálva: 2020-11-25 12:08:00

Hírek