Moholy-Nagy University of Art and Design

Anyagkutatás Hub

Research Hubs
Az interdiszciplináris kutatócsoport a kézzelfogható technológia, a dinamikus felületek, a bioanyagok, az elektronikus textíliák és a puha robotika kérdéseivel foglalkozik. Tagjai prototípusokat készítenek, gyártási módszereket kutatnak, és új anyagokat hoznak létre.
A hardveres kompetenciák és a célirányos szoftverfejlesztések ötvözésével a hub olyan új anyagok felfedezésére összpontosít, amelyek lehetővé teszik a jövő átformálását, valamint az emberiség és a minket körülvevő anyagi világ közötti kapcsolat újraértelmezését.
A kiterjesztett textilek, bioanyagok és lágy áramkörök kísérleti mennyiségű kifejlesztésével a gyakorlatban jól hasznosítható, nagy hatású anyaginnovációk jönnek létre, amelyek pozitívan befolyásolhatják az emberi lét jelenét és jövőjét.

A Biohaus projekt arra hívja fel a figyelmet, hogy a földi biodesign és biogyártás megkerülhetetlenül fontos, és mindezt a Mars inspirálta innovációk szemszögéből teszi. A féléves kutatás során egy algatermesztésre képes, felfújható bioreaktort hoztunk létre.

A MOME Innovációs Központ és a Nanushka közösen elindította a Conscious Textile Groupot, egy olyan K+F hubot, amelynek célja a textíliák körforgásos gyártásának és felhasználásának innovatív módjait hivatott feltárni.

Új kiterjesztett anyagok, különösen lágy interfészek kutatása és fejlesztése a digitális környezet és a fizikai világ közötti intuitív, nem intruzív platform létrehozásához.

Research Hubs

Az XXI. században az adatgyűjtés mindennapos tevékenységnek számít, azonban az adatok mögött rejlő történetek csak ritkán tárulnak fel. A data storytelling interaktív eszközökkel és narratív módszerekkel mutatja be a döntéshozást megkönnyítő mintázatokat.

A hagyományos ökológiai ismeretek, a legmodernebb technológiák, valamint az emberi találékonyság és intuíció felhasználásával feltárjuk azokat a lehetőségeket, amelyekkel az ipar kevesebből többet tehet, és nemcsak a gazdaságot, hanem az ökológiát is szolgálhatja.

Az Interakció és immerzió Hubban a metaverzum-szerű környezetek tervezési hiányosságait vizsgáljuk, és olyan prototípusok létrehozására törekszünk, amelyek jótékony hatással lehetnek mentális egészségünkre és mindennapi életünkre is.

Gyakorlatalapú designkutatások kidolgozása és támogatása a fenntarthatóbb életmód és gazdaság lehetőségeinek feltárásához.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121