Moholy-Nagy University of Art and Design

Immerzió és Interakció Hub

Hub Lead
Researchers
Research Hubs
Az Immerzió és Interkació Hubban a metaverzum-szerű környezetek tervezési hiányosságait vizsgáljuk, és olyan prototípusok létrehozására törekszünk, amelyek jótékony hatással lehetnek mentális egészségünkre és mindennapi életünkre is.
Olyan kutatási és fejlesztési projekteket valósítunk meg, amelyek célja annak megismerése, hogyan lehet a virtuális valóságban pihentető környezetek prototípusait létrehozni, valamint miként tudhatunk meg többet a metaverzum-szerű környezetekről és a felhasználók viselkedéséről.
A hub célja feltáró prototípus-készítési módszerekkel ötvözött széles körű tudományos kutatás folytatása, amely alapján jövőorientált tervezési megoldások dolgozhatók ki a küszöbön álló technológiai fejlesztésekhez.

Egy KFI kurzus keretében a hallgatók egy meglévő vállalkozást terveznek újra úgy, hogy az a 2050-es, jelentősen átalakult Magyarországon is fenn tudjon maradni.

A virtuális tereket használó fiatalok társas viselkedésének megismerése és megoldások keresése a metaverzumban előforduló veszélyes helyzetekre annak érdekében, hogy biztonságosabb közeg jöjjön létre az új generáció számára.

Lehet-e egy természeti jelenetet interaktív, 3D-s VR-környezetben újraalkotni és fejre illeszthető kijelzőn (VR HMD-n) keresztül élvezni az intenzívebb kikapcsolódás érdekében, és ha igen, hogyan?

Hub Lead

Immersion & Interaction Hub vezető

bakk@mome.hu

Researchers

Kutató

chovanec.sam@mome.hu

Kutató

gschanes.sebastian@mome.hu

Junior kutató

tolgyesi.borbala@mome.hu

Research Hubs

Az interdiszciplináris kutatócsoport a kézzelfogható technológia, a dinamikus felületek, a bioanyagok, az elektronikus textíliák és a puha robotika kérdéseivel foglalkozik. Tagjai prototípusokat készítenek, gyártási módszereket kutatnak, és új anyagokat hoznak létre.

Az XXI. században az adatgyűjtés mindennapos tevékenységnek számít, azonban az adatok mögött rejlő történetek csak ritkán tárulnak fel. A data storytelling interaktív eszközökkel és narratív módszerekkel mutatja be a döntéshozást megkönnyítő mintázatokat.

Gyakorlatalapú designkutatások kidolgozása és támogatása a fenntarthatóbb életmód és gazdaság lehetőségeinek feltárásához.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121