Moholy-Nagy University of Art and Design

Social Design Hub

Research Hubs
Gyakorlatalapú designkutatások kidolgozása és támogatása a fenntarthatóbb életmód és gazdaság lehetőségeinek feltárásához.
A Social Design Hub innovatív, gyakorlatalapú designkutatások kidolgozásával foglalkozik. Célja, hogy tudásközpontként működjön, és támogassa a MOME bármely részén folytatott kapcsolódó tevékenységeket. A hub megoldásokat keres arra, hogy mindenki esetében csökkentse az egyenlőtlenségeket és növelje a tűrőképességet.

Felsőoktatási együttműködési program hat felsőoktatási intézmény és két civil szervezet részvételével, melynek szakmai koordinátora a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem.

A FRUSKA kutatási projekt a MOME Innovációs Központ keretében létrehozott interdiszciplináris design műhely, amely olyan szervezetek lányközösségeivel működik együtt, mint a Láthatatlan Tanoda vagy a Deák Diák Általános Iskola.

A projekt célja olyan adaptálható eszközrendszer közös kidolgozása, amely Magyarország 300 legszegényebb falujában lakó gyermekek kreatív kompetenciáinak fejlesztését segíti.

Research Hubs

Az interdiszciplináris kutatócsoport a kézzelfogható technológia, a dinamikus felületek, a bioanyagok, az elektronikus textíliák és a puha robotika kérdéseivel foglalkozik. Tagjai prototípusokat készítenek, gyártási módszereket kutatnak, és új anyagokat hoznak létre.

Az XXI. században az adatgyűjtés mindennapos tevékenységnek számít, azonban az adatok mögött rejlő történetek csak ritkán tárulnak fel. A data storytelling interaktív eszközökkel és narratív módszerekkel mutatja be a döntéshozást megkönnyítő mintázatokat.

A hagyományos ökológiai ismeretek, a legmodernebb technológiák, valamint az emberi találékonyság és intuíció felhasználásával feltárjuk azokat a lehetőségeket, amelyekkel az ipar kevesebből többet tehet, és nemcsak a gazdaságot, hanem az ökológiát is szolgálhatja.

Az Interakció és immerzió Hubban a metaverzum-szerű környezetek tervezési hiányosságait vizsgáljuk, és olyan prototípusok létrehozására törekszünk, amelyek jótékony hatással lehetnek mentális egészségünkre és mindennapi életünkre is.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121