Győrffy Rachel

doktoranda

Győrffy Rachel

doktoranda

Kutatási terület építészet, térelméletek, urbanisztika, építészet és művészet kapcsolata, funkcióváltó épületek

Bio

CV

2012-ben diplomáztam a Technische Universität München-en építészmérnökként és azóta is mint építész tervező dolgozom. Az egyetemi évek alatt nagy hatással volt rám az Egyesült Királyságban, az Arts University Bournemouth-ön töltött Erasmus félév, ahol az addigi tanulmányaimtól eltérő, új és érdekes építészet és művészetszemlélettel ismerkedhettem meg.

A müncheni egyetem építészet és designelméleti tanszékén látogatott kurzusok és végzett kutatások során tudtam először igazán az építészetelmélettel komolyabban foglalkozni; a viktoriánus korban kiépült észak-angol vasúthálózattól az ornamentika és építészet kapcsolatáig igen szerteágazó témákban.

Jelenleg “Művésztek az urbanizációs innováció tükrében” cimmel végzek kutatást az építészet, a design és a művészet metszéspontjában, a térfogalmak és a térhasználat ill. ezek átalalulásának hátterével. Mind tervezői munkámhoz, mind kutatási munkámhoz a képzőművészetből nyerek inspirációt - mely büntetlenül lehet öncélú - és a filmművészetből  – mely leginkább tud tökéletes illúziót kelteni. Ezenkívül szeretek időről-időre ellátogatni a velencei Biennálékra és az Art Basel-re, hiszen mindkét rendezvény már az atmoszférájával is feltölti és inspirálja a látogatókat.

Mutass többet

Témavezetők