Rólunk

A mesterképzés központjában a hallgatók egyéni törekvéseit és tervezői, alkotói karakterük fejlesztése áll. Az oktatási struktúra lehetőséget ad arra, hogy egyéni, személyre szabott tanulási utak jöjjenek létre és így a hallgatók mesterré váljanak a MA diploma megszerzésével.

 

Intézetigazgató: Püspök Balázs

Szakvezető: Kondor Edit

Oktatási titkár: Szabó Dóra

Tanszéki menedzser: Szántó Gerzson

Képzés hossza 4 félév
Következő indul 2020
Kompetenciák

  • szabadon választható tervezői feladat
  • tervezői rutin, mesterségbeli gyakorlat
  • szociálisan érzékeny projektek, fenntartható tervezés
  • innovatív anyag és technológiakutatás
  • korszerű alkotó műhelyek és műtermek
  • hazai és nemzetközi szakmai programok, kiállítások, pályázatok

Hírek

Showroom

Szakleírás

A félévek során a hallgatók szabadon választhatnak tervezői feladatot és témavezetőt a tanszék által meghirdetett témák közül, illetve lehetőséget aduk arra is, hogy adott kereteken belül hallgatóink saját témát hozzanak. 

A féléves feladataink során minden esetben kész tárgyak születnek azért, hogy hallgatóink a tervezői rutin mellett mesterségbeli gyakorlatot is szerezzenek. Az elmélyült munkát segítik a korszerű alkotó műhelyek és műtermek.

A Fémművesség BA szint ékszerorientált programját követően az MA szint környezet- és életmód centrikus, társadalomtudatos, problémakezelő szemléletet közvetít. A kutatási feladatok, tervezési stúdiumok, műtermi gyakorlatok lehetőséget teremtenek a hazai és nemzetközi szakmai programokon, kiállításokon, pályázatokon való részvételre és megkönnyítik a diploma utáni érvényesülést.

Tantárgyak

Kerámia kutatás és tervezés

A jövő- és életmódkutatáson alapuló tervezési stúdium sor környezet- és életmód centrikus...