Rólunk

Az alapképzés oktatási fókuszában a fém, a kortárs tervezői szemlélet, a design gondolkodás és a tradicionális mesterségbeli tudás átadása áll. A képzés során a hallgatók végigpásztázzák azokat a területeket, amelyek minőségét, értékesebbé, izgalmasabbá, élhetőbbé tehető tárgyakkal. 

 

Intézetigazgató: Püspök Balázs

Tanszékvezető: Kondor Edit

Oktatási titkár: Szabó Dóra

Tanszéki menedzser: Szántó Gerzson

 

Képzés hossza 6 félév
Következő indul 2020
Kompetenciák

  • kortárs szemlélet, tradicionális szaktudás
  • tervezői rutin, mesterségbeli gyakorlat
  • technológiai szakértelem
  • önálló márkaépítés, manufaktúralapítás
  • korszerű alkotó műhelyek és műtermek

Hírek

Szakleírás

Az alapképzés fő témája az ékszertervezés. A féléves feladatok során kész tárgyak születnek azért, hogy hallgatóink a tervezői rutin mellett mesterségbeli gyakorlatot is szerezzenek. Az elmélyült munkát a korszerű alkotó műhelyek és műtermek segítik.

Az integrált alapozó képzését követő „Papírékszer” kurzus az emberi test elhangolásával és új ékszerviselési szokásokkal kísérletezik. Következő félévi feladat az egy anyagú, tisztán szobrászi módon készülő „Monolit ékszer” tervezése. Az ékköves ékszer sztereotípiáját külön kurzuson kap új tartalmat, mely során a hallgatók megismerkednek a kőcsiszolással, a klasszikus és az alternatív foglalási lehetőségekkel.

Különleges feladat a fashion világához kapcsolódó, kifutóra tervezett „Catwalk ékszerek”, és a ruha szabását, karakterét meghatározó „Öltözékszervező ékszerek” tervezése. Az egyedi stúdióékszerek mellett többszörözhető termékek tervezését is elsajátíthatják a hallgatók az „Add to Cart Jewellery” kurzuson, ezenkívül perszonalizálható, 3D nyomtatással gyártható kollekciókat terveznek, melyek online felületen értékesíthetők. A BA képzés záró feladata a saját mesterjel megtervezése, amely az önálló márkaépítés és manufaktúralapítás első lépése.

Tantárgyak

Ábrázolás

Az Ábrázolás tantárgycsoport célja a vizuális kommunikáció gyakorlati és elméleti tudásának...

Tárgyalkotás

A Tárgyalkotás ötféléves tantárgycsoport célja a kortárs tervezői szemlélet oktatása és a tradicionális...

Mesterség

A Tárgyalkotás szak sajátossága a kézműves alapokra épülő elmélyült, közvetlen munka az...