A Tárgyalkotó alapképzés szak, a Kerámiatervezés mesterképzési szak, az Ékszertervezés és Fémművesség mesterképzési szak szakmai és tudományos ismeretei a jelen kor egyre sürgetőbb társadalmi kihívásaira reagálva hatnak a magyarországi és nemzetközi tárgykultúrára. A transzdiszciplináris egyetemi program összekapcsolja a kísérleti anyagközpontú tervezést és a körülöttünk lévő világ értékeire és kihívásaira reflektáló tervezési módszereket.

A kortárs alkotói tudatosággal kombinált hagyományos mesterségbeli tudások és az új technológiák változó és feltörekvő területei kölcsönösen ösztönzik a tárgyalkotók számára a művészet, a kézművesség és a kézzelfogható design területek kreatív és transzdiszciplináris együttműködését. A tárgyalkotás három fő alappillére lehetőséget ad a képzésben végzett újabb generációknak a többirányú szakmai stabilitásra. Ez a három alappillér a tervezőművészet az ipari finanszírozó háttérrel, az alkotóművészet a művészeti piac finanszírozó erejével, és a tudományos területek akadémia hátterével erősítik a kortárs tárgyalkotó portfolioját. 

A Tárgyalkotás alapképzés négy szakspecialitást foglal magába a kortárs tárgytervezés területeiről. A teljes oktatási palettát a kerámiatervezés, üvegtervezés, ékszertervezés és digitális tárgyalkotás alapképzési szakspecialitás adja. A hároméves alapozó képzés első évében integrált alapozó képzés történik, a második évben kezdődik meg az egyedi szakmai képzés. A harmadik év végére a diplomamunka és a szakmai portfolió már szakspecifikus ismereteket tartalmaz, ami elősegíti a pályakezdő generációk alkotói önmegvalósítását és megalapozza a tanulmányok folytatását a mesterképzési ciklusban. A mesterképzés jelenleg a kerámiatervezés MA és az Ékszertervezés és fémművesség MA képzésből áll. 

Képzések

Hírek, események

Showroom

Oktatók

Balla A. Benjamin, Tech Park, Műhelyvezető
Bokor Zsuzsa, Tech Park, Szakoktató, műhelyvezető művész tanár
Borkovics Péter DLA, szakvezető, egyetemi adjunktus
Csernátony Fanni, egyetemi tanársegéd, doktoranda
Csák Monika, Tech Park, művésztanár, műhelyvezető
Dezső Renáta, szakvezető
Kondor Edit DLA, egyetemi adjunktus, szakvezető
Mohácsi András, mestertanár
Orr Péter, Tech Park, mesteroktató
Polyák János, óraadó
Szlávics László, Művésztanár
Turcsány Villő, doktoranda
Ádám Krisztián, mesteroktató

Tanfolyamok

KERÁMIATECHNIKÁK 2.0

Várható kezdés: 2021 

Kerámiatechnikák 1.0

A MOME kezdő kerámiatechnológia tanfolyama

Várható kezdés: 2021 

PreMOME

A MOME felvételi előkészítő kurzusai

Digital Crafting

A FabLab Budapest és a MOME közös digitális tárgyalkotó tanfolyama