Fátyol Viola

egyetemi tanársegéd

Fátyol Viola

egyetemi tanársegéd

Oktatási terület Fotográfia
Kutatási terület személyes fotó, dokumentarista fotográfia, fotó és más művészeti ágak határterületei
Szervezeti egység Média Intézet

Bio

CV

,,2006-ban az egri Eszterházy Tanárképző Főiskola elvégzése után felvételt nyertem a MOME fotó szakára, ahol 2011-ben diplomát szereztem. A MOME vizuális kultúra tanár szakán 2012-ben végeztem, és ebben az évben kezdem doktori tanulmányaimat is a Doktori Iskolában.

Művészeti tevékenységem több irányba mutat, keveredik benne a megrendezett és a dokumentarizmus felől közelítő fotó, de a fotográfia és más művészeti ágak határterületei is pályám kezdete óta foglalkoztatnak. Gyakran foglalkozom közösségek vizsgálatával, miközben a magyar vidék sajátos miliőjét is igyekszem bemutatni. A személyesség, a saját élmények feldolgozása és általános érvényűvé tétele az a közös nevező, ami minden - látszólag akár nagyon különböző - munkámban kiemelt fontossággal megjelenik.

2006 óta tanítok, különböző korosztályok és iskolatípusok után először a vizuális kultúra tanár szak óraadójaként kerültem a MOME tanárai közé, majd 2015-től a fotográfia szak oktatója lettem, ahol jelenleg a BA képzési programban tanítok."

 

Mutass többet
Szakmai eredmények, publikációk
Derkovits Gyula képzőművészeti ösztöndíj, 2017, 2018, 2019
Best Portfolio Award, Budapest Portfolio Review, 2017
Capa-nagydíj, 2016
Pécsi József fotográfusi ösztöndíj, 2016
Residency in Cité Internationales des Arts, Párizs, 2015
Essl Award, Vienna Insurance Group Special Invitation, 2009