Fátyol Viola

egyetemi tanársegéd,
oktató

Fátyol Viola

egyetemi tanársegéd, oktató

Oktatási terület Fotográfia
Kutatási terület személyes fotó, dokumentarista fotográfia, fotó és más művészeti ágak határterületei
Szervezeti egység Média Intézet

Bio

CV

,,2006-ban az egri Eszterházy Tanárképző Főiskola elvégzése után felvételt nyertem a MOME fotó szakára, ahol 2011-ben diplomát szereztem. A MOME vizuális kultúra tanár szakán 2012-ben végeztem, és ebben az évben kezdem doktori tanulmányaimat is a Doktori Iskolában.

Művészeti tevékenységem több irányba mutat, keveredik benne a megrendezett és a dokumentarizmus felől közelítő fotó, de a fotográfia és más művészeti ágak határterületei is pályám kezdete óta foglalkoztatnak. Gyakran foglalkozom közösségek vizsgálatával, miközben a magyar vidék sajátos miliőjét is igyekszem bemutatni. A személyesség, a saját élmények feldolgozása és általános érvényűvé tétele az a közös nevező, ami minden - látszólag akár nagyon különböző - munkámban kiemelt fontossággal megjelenik.

2006 óta tanítok, különböző korosztályok és iskolatípusok után először a vizuális kultúra tanár szak óraadójaként kerültem a MOME tanárai közé, majd 2015-től a fotográfia szak oktatója lettem, ahol jelenleg a BA képzési programban tanítok."

 

Mutass többet
Szakmai eredmények, publikációk
Derkovits Gyula képzőművészeti ösztöndíj, 2017, 2018, 2019
Best Portfolio Award, Budapest Portfolio Review, 2017
Capa-nagydíj, 2016
Pécsi József fotográfusi ösztöndíj, 2016
Residency in Cité Internationales des Arts, Párizs, 2015
Essl Award, Vienna Insurance Group Special Invitation, 2009