Horváth Máté

külső óraadó

Horváth Máté

külső óraadó

Oktatási terület Formatervezés
Szervezeti egység Design Intézet, Innovációs Központ

Bio

CV

2014-ben Ipari termék- és formatervező mérnök alapszakon, majd 2017-ben mester szakon szereztem diplomát a Soproni Egyetemen, mint Okleveles Terméktervező mérnök.

Az egyetemi évek alatt számos olyan projektben részt vettem, ahol külső partnerrel/ céggel/ vállalattal dolgozhattam együtt, mint például: Árkossy Bútor Kft., MAM-Hungária Kft., ADA Hungária Bútorgyár Kft., Sellaton Design Kft.  

Ezek során sikerült széleskörű ismeretet szereznem a különféle gyártási eljárásokban, technológiákban. A projekteknek köszönhetően tapasztalt vagyok a koncepció képzésben a kreatív problémamegoldásban és a gyártás előkészítésben.

2018-ban Csoma Saroltával közösen Magyar Formatervezési Díjat nyertünk a Mix székünkkel. Azóta elindítottuk saját stúdiónkat Forms Design néven. Sikeresen részt vettünk 2019-ben a Stockholm Furniture Fair kiállításon, mint egyéni stúdió, illetve 2019-ben két nemzetközi díjat is nyertünk a szlovén Big See Award-on.

Az iparban töltött idő alatt több olyan együttműködésben is részt vettem, ahol nemzetközi vállalat (Coca-Cola, Huawei, Vodafone, Messauda Milano, Estée Lauder, Versace, Armani,) bútor tervezésével foglalkozhattam. Szerepvállalásom a koncepció közös kialakításától kezdve a gyártás-előkészítésen keresztül, a projekt menedzselésen át a termék-követésig terjedt.

Mutass többet
Díjak
2019 Big See award (design and wood)
2018 ArtHungry Díj
2018 Magyar Formatervezési díj