2021-ben a MOME megduplázta a nemzetközi Stratégiai Partnerségi projektjeinek számát

A MOME 3 már futó Erasmus+ Stratégiai Partnerségi konzorciumnak tagja és 2020 év végén további négy nemzetközi konzorciumi pályázatban vállalt részt a MOME Global támogatásával, amelyek közül 3 nyert is, és most tavasszal megkezdheti a munkát.

Az Erasmus+ COVID-19 helyzetre kiírt rendkívüli pályázata a világjárvány által sújtott kulturális és kreatív ágazatok támogatására irányul, ezen belül a felsőoktatás területén olyan kreatív és digitális projektekre, amelyek a jövő nemzedékeit az online térben is hatékonyan készítik fel arra, hogy a saját területükön sikeres innovátorok lehessenek.

A MOME Elméleti Intézete, German Kinga és Illés Anikó részvételével dolgozik mostantól a Digital Didactics in Art Education (DIDAE) elnevezésű, 2 éves SP projektben, amelyben partnereik: a Bécsi Képzőművészeti Egyetem, a Berni Műszaki Egyetem, a Rotterdami Alkalmazott Tudományok Egyeteme és a Kölni Egyetem.

A Design Intézettől Pais Anna vesz részt a Digital Career Stories - Opening new career paths (DICO) Stratégiai Partnerségben, a turku-i TUAS egyetemmel, az olasz Macerata Egyetemmel, az angol Staffordshire Egyetemmel és a Dublini Műszaki Egyetemmel közösen.

Bakk Ágnes, az IK kutatója és Antalóczy Tímea, az EI oktatója pedig a future.film.education (FFE) SP projektben dolgoznak majd, a VR online oktatása témájában, a Kölni Nemzetközi Filmiskolával és a lisszaboni Lusófona Egyetemmel együtt.

 

Publikálva: 2021-03-28 14:59:00