A MOME Tárgyalkotó szakos hallgatói is kiállítottak a frankfurti Ambientén

Date:
Európa legnagyobb lakáskultúrával és étkezési tárgykultúrával foglalkozó szakvásárán, a frankfurti Ambientén is láthatóak voltak azok a tárgyak, melyeket hallgatóink az ONYX Műhellyel közös projekt keretében hoztak létre.

Február 3-7. között rendezték meg a frankfurti Ambiente design vásárt, melyen a MOME Tárgyalkotó MA szak, MOME x ONYX projektben résztvett kerámiatervező hallgatóinak is lehetősége nyílt bemutatkozni. A MOME és az ONYX Műhely közös tervezési kurzusát Góg Angéla DLA, ONYX Műhely művészeti vezetője és Kondor Edit DLA keramikusművész, egyetemünk oktatója közösen vezették, célja pedig az volt, hogy a Gerbeaud 164 éves cukrászati örökségét alapul véve a hallgatók kortárs tárgyakat alkossanak.
 Ebben segítségükre volt Borsos Zsuzsanna, a Műhely kreatív cukrászséfje is.   
Az így létrejött alkotások a kortárs desszertkultúra és az ahhoz kapcsolódó tálalás vizsgálatára épültek. Az alábbi 9 kiállított tárgy a vásáron is nagy sikerrel szerepelt: 

Berkes Csenge Anna - Csokoládé kínáló szett 
Budaházy Anna – Rigó Jancsi 
Doktor Melinda - Konyakmeggy  
Kovács József – Dobos torta  
Kovács Martina – Diplomata puding   
Szilágyi Dóra - Képviselőfánk   
Szolnoki Lea Anna – Zserbó petit four  
Válint Ingrid – Esterházy 
Vértessy Dorottya - Mignon 

More news

A MOME Campusán mutatták be legkülönlegesebb alkotásaikat

A MOME Animáció szak szervezésében médiaművészek és táncművészek reflektáltak arra, hogyan formálja át a technológia a magánéletünket, társadalmi és fizikai létünket.

Miközben új háborúk törnek ki, fajok pusztulnak el, a bolygó felmelegszik, gleccserek olvadnak, erdők tűnnek el, az emberiséget pedig lassan a tömeges kihalás fenyegeti. Személyesen figyelhetjük meg, ahogy az évmilliók alatt kialakult természetes környezet az elmúlt kétszáz év hatására teljesen átalakul. Hogyan reagálhat a fotográfia és a vizuális művészetek a több fronton jelentkező válságra? Erről tartott előadást 2024 tavaszi félévében, április 2- 5 között Krzysztof Candrowicz interdiszciplináris kurátor, szociológus, kutató és aktivista, a Photography MA szak vendége.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121