A MOME Tárgyalkotó szakos hallgatói is kiállítottak a frankfurti Ambientén

Date:
Európa legnagyobb lakáskultúrával és étkezési tárgykultúrával foglalkozó szakvásárán, a frankfurti Ambientén is láthatóak voltak azok a tárgyak, melyeket hallgatóink az ONYX Műhellyel közös projekt keretében hoztak létre.

Február 3-7. között rendezték meg a frankfurti Ambiente design vásárt, melyen a MOME Tárgyalkotó MA szak, MOME x ONYX projektben résztvett kerámiatervező hallgatóinak is lehetősége nyílt bemutatkozni. A MOME és az ONYX Műhely közös tervezési kurzusát Góg Angéla DLA, ONYX Műhely művészeti vezetője és Kondor Edit DLA keramikusművész, egyetemünk oktatója közösen vezették, célja pedig az volt, hogy a Gerbeaud 164 éves cukrászati örökségét alapul véve a hallgatók kortárs tárgyakat alkossanak.
 Ebben segítségükre volt Borsos Zsuzsanna, a Műhely kreatív cukrászséfje is.   
Az így létrejött alkotások a kortárs desszertkultúra és az ahhoz kapcsolódó tálalás vizsgálatára épültek. Az alábbi 9 kiállított tárgy a vásáron is nagy sikerrel szerepelt: 

Berkes Csenge Anna - Csokoládé kínáló szett 
Budaházy Anna – Rigó Jancsi 
Doktor Melinda - Konyakmeggy  
Kovács József – Dobos torta  
Kovács Martina – Diplomata puding   
Szilágyi Dóra - Képviselőfánk   
Szolnoki Lea Anna – Zserbó petit four  
Válint Ingrid – Esterházy 
Vértessy Dorottya - Mignon 

More news

Közösségi és szakmai programokkal, Budapest-túrával rajtolt február 9-én a Tiéd a holnap – A jövő kreatív tehetségeiért programja, amely huszonhárom, Magyarország legszegényebb régióiból érkező tehetséges diáknak ad lehetőséget a kreatívipari továbbtanulásra.

Jövőre magyar űrhajós is indulhat az űrbe. Vajon hogyan változik a világ az űrkutatás hatására 20 év múlva? Hogyan és mire taníthat a Világegyetem? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tesz fel az Ugrás a jövőbe! 2024 kreatív alkotói pályázata, melynek február 12-én nyílt meg jelentkezési felülete. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kreatív alkotópályázata olyan 7-10. osztályos kreatív magyarországi és határon túli csapatok, barátok együttes jelentkezését várja, akiket érdekel a jövő, vannak ötleteik és szívesen terveznek tudományos fantasztikus tárgyat vagy szolgáltatást.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány az egyetem történetének egyik legfontosabb társadalmi vállalásaként 2023 nyarán hirdette meg a hazai felsőoktatásban egyedülálló, országos ösztöndíj- és tehetségprogramját Tiéd a holnap – a jövő kreatív tehetségeiért címmel. A program célja a szegénysorból érkező, vidéki középiskolások felkarolása, eljuttatásuk a sikeres felvételiig.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121