A MOME Tárgyalkotó szakos hallgatói is kiállítottak a frankfurti Ambientén

Date:
Európa legnagyobb lakáskultúrával és étkezési tárgykultúrával foglalkozó szakvásárán, a frankfurti Ambientén is láthatóak voltak azok a tárgyak, melyeket hallgatóink az ONYX Műhellyel közös projekt keretében hoztak létre.

Február 3-7. között rendezték meg a frankfurti Ambiente design vásárt, melyen a MOME Tárgyalkotó MA szak, MOME x ONYX projektben résztvett kerámiatervező hallgatóinak is lehetősége nyílt bemutatkozni. A MOME és az ONYX Műhely közös tervezési kurzusát Góg Angéla DLA, ONYX Műhely művészeti vezetője és Kondor Edit DLA keramikusművész, egyetemünk oktatója közösen vezették, célja pedig az volt, hogy a Gerbeaud 164 éves cukrászati örökségét alapul véve a hallgatók kortárs tárgyakat alkossanak.
 Ebben segítségükre volt Borsos Zsuzsanna, a Műhely kreatív cukrászséfje is.   
Az így létrejött alkotások a kortárs desszertkultúra és az ahhoz kapcsolódó tálalás vizsgálatára épültek. Az alábbi 9 kiállított tárgy a vásáron is nagy sikerrel szerepelt: 

Berkes Csenge Anna - Csokoládé kínáló szett 
Budaházy Anna – Rigó Jancsi 
Doktor Melinda - Konyakmeggy  
Kovács József – Dobos torta  
Kovács Martina – Diplomata puding   
Szilágyi Dóra - Képviselőfánk   
Szolnoki Lea Anna – Zserbó petit four  
Válint Ingrid – Esterházy 
Vértessy Dorottya - Mignon 

More news

Évente 10 billió műanyag tollat dobunk el világszinten, a nem lebomló hulladék pedig olyan környezetterhelő vegyi anyagokat tartalmaz, amelyek nem megfelelő feldolgozás esetén egészségi károsodást is okozhatnak. Ugyanakkor színes filctollak nélkül elképzelhetetlen lenne nemcsak az iskolások, de a kreatíviparban dolgozók élete is. Erre a problémára kínál megoldást a MOME hallgatói csapata, amely a pHen környezetbarát tollal a 2024-es Biodesign Challenge kiemelkedő művészeti díját érdemelte ki New Yorkban. A most díjazott pHen csapat az elismerés mellett a jövő évre ösztöndíjat, valamint egy önálló kiállítás lehetőségét is elnyerte.

Vajon hogyan változik a világ az űrkutatás hatására húsz év múlva? Hogyan és mire taníthat a világegyetem? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket kellett megválaszolni az Ugrás a jövőbe! 2024 kreatív alkotói pályázaton, amelyre idén is innovatív és izgalmas ötleteket hoztak válaszul a részt vevő diákok. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem negyedik évadához érkezett versenyének nyertes projektjei között van a jövő élelmezését segítő Lebegőkert, egy bányászattal foglalkozó űrbázis, egy etikus terraformáló projekt és egy LifeBubble nevű űrhelyiség.

Végzőseit idén sem engedi el inspiráció nélkül a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME): folytatódik az a friss és nagy sikerű hagyomány, amelynek keretében évről évre világhírű kreatívipari szakemberek köszöntik a diplomásokat. Az idei diplomaosztó meghívottja Nir Eyal magyar-izraeli származású amerikai viselkedéskutató, író, a szokások tudósa, aki mind az alap, mind a mesterszakosok oklevélátadóján beszédet mond majd. A jövő szempontjából ugyanis kulcsfontosságú tudatosítani a szokások jelentőségét, mivel azok egész életünket, sőt a gazdaságot is mozgatják.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121