ONYX Műhely x MOME

Date:
164 év örökség - 9 tárgytervező - 9 tradicionális desszert - 9 kortárs koncepció - a MOME Tárgyalkotó szak és az ONYX Műhely közös projektje. Az ONYX Műhely célja egy olyan progresszív magyar konyha bemutatása, amely a tudomány, a gasztronómia és a művészet összefonódásán alapszik. Működésünk egyik alappillére a tehetséggondozás, melynek keretében teret adnak tehetséges fiatalok gasztronómiai, élelmiszertudományi, képző-és iparművészeti projektjeinek.

A MOME Tárgyalkotó MA szak kerámiatervező hallgatóinak tervezési kurzusát Góg Angéla DLA, ONYX Műhely művészeti vezetője és Kondor Edit DLA keramikusművész, a MOME oktatója közösen vezették.

A hallgatók feladata az volt, hogy olyan tálalási eszközöket tervezzenek a Műhely számára, melyek a kortárs desszertkultúra és az ahhoz kapcsolódó tálalás vizsgálatára épülnek, a Gerbeaud örökségét véve alapul. Ebben segítségükre volt Borsos Zsuzsanna, a Műhely kreatív cukrászséfje is.  

Ezeket az eszközöket a Budapest Design Week keretében két napon keresztül lehetett megtekinteni és kipróbálni. A tárgyakat tervező diákok maguk mutatták be koncepcióikat, amelyeket az Onyx Műhely által készített desszertek elfogyasztásával a látogatók ki is próbálhattak.

Kattintson a kurzuson megalkotott hallgatói munkákért:

Berkes Csenge Anna - Csokoládé kínáló szett

Budaházy Anna – Rigó Jancsi

Doktor Melinda - Konyakmeggy 

Kovács József – Dobos torta 

Kovács Martina – Diplomata puding  

Szilágyi Dóra - Képviselőfánk  

Szolnoki Lea Anna – Zserbó petit four 

Válint Ingrid – Esterházy

Vértessy Dorottya - Mignon 

More news

Lehet-e a textil segítségével történeteket mesélni, történeteket szőni, milyen üzeneteket hordozhat? Textile Art: In the face of contemporary times címmel jelentette meg a poznańi Magdalena Abakanowicz Művészeti Egyetem a Zeszyty Artystyczne (Művészeti Jegyzetek) folyóirat 44. számát, amelyben a hosszú idő után önálló művészeti ággá vált textilművészet kortárs törekvéseiről olvashatunk.

Elindult a 2024-es CheckINN Revitalizátor, a CheckINN Turisztikai Innovációmenedzsment Kft. és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem közös ötletpályázata. A legjobb revitalizációs ötleteket felmutató csapat 3 millió forintot vihet haza. A versenyre elsősorban építész- és turizmus-vendéglátóipari hallgatóktól várnak olyan koncepciókat, amelyek rozsdamezős területeket gondolnak újra, elhagyatott ipari épületeket töltenek meg új élettel, úgy, hogy azok korábbi értékei ne vesszenek el, illetve hogy a tervnek turisztikai szempontból is értékelhető hatása legyen.

Négy napos intenzív workshoppal indult a MOME Service Design szakirányú továbbképzés második féléve. A workshop szakmai partnerei Dóczi-Nagy Katalin és Antonia Fedlmeier voltak, a Laerdel Medical norvégiai központjának vezető service designerei, akik egy aktuálisan futó éles projekt fejlesztésébe vonták be a hallgatókat.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121