ONYX Műhely x MOME

Dátum: 2023.01.26
164 év örökség - 9 tárgytervező - 9 tradicionális desszert - 9 kortárs koncepció - a MOME Tárgyalkotó szak és az ONYX Műhely közös projektje. Az ONYX Műhely célja egy olyan progresszív magyar konyha bemutatása, amely a tudomány, a gasztronómia és a művészet összefonódásán alapszik. Működésünk egyik alappillére a tehetséggondozás, melynek keretében teret adnak tehetséges fiatalok gasztronómiai, élelmiszertudományi, képző-és iparművészeti projektjeinek.

A MOME Tárgyalkotó MA szak kerámiatervező hallgatóinak tervezési kurzusát Góg Angéla DLA, ONYX Műhely művészeti vezetője és Kondor Edit DLA keramikusművész, a MOME oktatója közösen vezették.

A hallgatók feladata az volt, hogy olyan tálalási eszközöket tervezzenek a Műhely számára, melyek a kortárs desszertkultúra és az ahhoz kapcsolódó tálalás vizsgálatára épülnek, a Gerbeaud örökségét véve alapul. Ebben segítségükre volt Borsos Zsuzsanna, a Műhely kreatív cukrászséfje is.  

Ezeket az eszközöket a Budapest Design Week keretében két napon keresztül lehetett megtekinteni és kipróbálni. A tárgyakat tervező diákok maguk mutatták be koncepcióikat, amelyeket az Onyx Műhely által készített desszertek elfogyasztásával a látogatók ki is próbálhattak.

Kattintson a kurzuson megalkotott hallgatói munkákért:

Berkes Csenge Anna - Csokoládé kínáló szett

Budaházy Anna – Rigó Jancsi

Doktor Melinda - Konyakmeggy 

Kovács József – Dobos torta 

Kovács Martina – Diplomata puding  

Szilágyi Dóra - Képviselőfánk  

Szolnoki Lea Anna – Zserbó petit four 

Válint Ingrid – Esterházy

Vértessy Dorottya - Mignon 

További hírek

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) által meghatározott etikai alapelvek rögzítik, hogy kiemelt figyelmet fordítunk az egyetemi polgárok emberi méltóságának, testi-lelki biztonságának, becsületének megőrzésére és megerősítésére, személyhez fűződő jogaik tiszteletben tartására.
2025 őszén ismét intenzív műhelymunka jellemezte a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kurzusheti programjait. A szakokon és évfolyamokon átívelő, vegyes összetételű hallgatói csoportok olyan kortárs témákon dolgoztak, mint a 3D ételnyomtatás vagy a narratív, nézőpontalapú kiállítás kurálásának a gyakorlata.