3D alkotás és a fiatalok jövőképe | Interjú Lipóczki Ákossal, a Design Intézet vezetőjével

"3D nyomtatással legelőször a 2000-es évek elején, hallgatóként kerültem kapcsolatba, amikor az egyetemen innovatív technológiákat mutattak be számunkra. A 3D nyomtató mágiája már akkor megfogott, mivel úgy tud felépíteni egy objektet vele a tervező, mint a természet. Rétegről-rétegre, sejtről sejtre, ahol a korábbi kivitelezési limit egy határok nélküli funkcionális és esztétikai kreálásba fordul át az additív technológia jóvoltából.”

WSRT [Wearable Serial Reaction Time] Sorozatos reakcióidőt mérő eszköz | Wearable Technologies projekt | Fotó: Sárközi Péter

 

„A MOME UGRÁS A JÖVŐBE! kreatív alkotói pályázat fiataloknak egyik fontos célja, hogy jövőkép alkotásra inspirálja a gyerekeket. Világunk sajátossága, hogy számtalan kreativitást igénylő kihívás elé állít minket az állandó változás, amelynek tempója a technológiák fejlődésével exponenciálisan nő. Az viszont, hogy mit ért meg ebből egy fiatal, hogyan viszonyul hozzá, mi a víziója, mi a véleménye a saját jövője kapcsán az számunkra is egy nehezen detektálható terület. Ebben a kölcsönös tájékozódásban segít a pályázat.”

 

Kiskéry Dániel: LEGO HACK Perszonalizálható, moduláris karkötő | „3D print... Mire jó?” projekt | Fotó: Molnár Fruzsina

 


A teljes interjú a FreeDee weboldalán olvasható.

Az UGRÁS A JÖVŐBE! aloldal itt található.

Publikálva: 2021-03-23 16:16:00