Bognár Éva Katinka

művésztanár

Bognár Éva Katinka

művésztanár

Oktatási terület Animáció
Kutatási terület animációs film, projektfejlesztés
Szervezeti egység Média Intézet

Bio

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció szakán diplomáztam, 2016. óta vagyok a szak oktatója, jelenleg a mesterképzésen tanítok. 

Hugo Bumfeldt című rövidfilmem számos fesztiválon versenyzett, többek között megnyerte a gyerekzsűri díját az Oberhauseni Filmfesztiválon és a legjobb animációs rövidfilmnek járó díjat az Austini Filmfesztiválon. 

A Kortárs Gyermekversek és Dalok sorozat négy epizódjában dolgoztam  rendezőként, az epizódok ismert kortárs költők, többek között Varró Dániel és Tóth Krisztina gyerekverseit adaptálják animációs rövidfilmként. 

Emellett szabadúszó illusztrátor és látványtervező vagyok, az általam illusztrált könyvek közül a Ludmilla megoldja és a Boszorkánycica is szerepelt a Magyar Gyermekirodalmi Intézet TOP50 gyerekkönyv listáján 2018-ban, illetve 2019-ben. Jelenleg épp Gelley Bálint Átjáró Másvárosba című sorozatának gyártásában veszek részt vezető látványtervezőként.  

Az animációban leginkább a történetmesélés érdekel, akár tradicionális filmes, akár új formátumokról van szó.  A MOME  animációs képzésében is elsősorban narratív projektek fejlesztésében segítem a hallgatókat. 

 

Oktatott tantárgyak

Animációs Produkció I.

Animációs Produkció II.

Animációs Produkció III.

Diploma Konzultáció

Mutass többet